Протестното движение жълти жилетки стигна и до Близкия Изток. За

...
Протестното движение жълти жилетки стигна и до Близкия Изток. За
Коментари Харесай

Жълти жилетки на демонстрация и в Близкия Изток

Протестното придвижване " жълти жилетки " стигна и до Близкия Изток. За повторно този месец израелски стачкуващи блокираха кръстовище в Тел Авив поради идното повишаване на живота от януари. Те упрекнаха кабинета в корупция. Стотици Ливанци излязоха в Бейрут поради влошаващото се икономическо състояние и политическата парализа при опитите за съставяне на държавно управление след изборите през май.


За втора поредна събота израелските " жълти жилетки " излязоха в Тел Авив против идното повишаване на електричество, вода, газ и мобилните телефонни услуги. От януари скачат и цените на питателните артикули, застраховките и локалните налози.

" Правителството против народа, народът против държавното управление ", " Да се борим против скъпия живот " и " Спрете да хвърляте пари в еврейските селища на Западния бряг ", гласяха лозунгите.

Протестите на " жълти жилетки " в Израел започнаха на 14 декември в Тел Авив и Ерусалим. Второто издание беше по-малобройно, откакто кабинетът одобри някои ограничения по настояванията на придвижването.

Министърът на финансите Моше Калон контракти отсрочване на повишаването с някои от огромните вериги за храни и пред медиите изрази вяра да сведе до най-малко скока при електрическата енергия.

Десният кабинет на премиера Нетаняху се гордее с към 3% стопански напредък за тази година, безработица под пет на 100 и ниска инфлация. Една пета от популацията обаче е под прага на бедността, а високите цени на жилищата удариха съществено междинната класа и младите фамилии, отбелязва Франс прес.

В Ливан през днешния ден още веднъж се чуха лозунги от Арабската пролет на 2011г.. Демонстрантите в Бейрут се оповестиха за сформиране на държавно управление, обществени придобивки, претовареност и очистване на корупцията.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР