Протестните партии са в ъгъла. Те се радваха на чудесен

...
Протестните партии са в ъгъла. Те се радваха на чудесен
Коментари Харесай

Андрей Райчев: Нов политически играч около Кирил Петков и Асен Василев ще "изяде" вота за партиите на протеста

„ Протестните партии са в ъгъла. Те се радваха на превъзходен живот, само че той свърши. Пристига нов състезател, който ще яде от тях, и то доста. За някои – толкоз доста, че няма да ги има “, сподели в „ Тази заран “ социологът Андрей Райчев. По думите му този нов план ще се оформи към служебните министри Кирил Петков и Асен Василев , които се радват на извънредно високо публично утвърждение.

Според Райчев заради тази причина е допустимо при опитите за сформиране на кабинет с третия мандат партиите на митинга да създадат компромис. „ Всичко минава през опита на Корнелия Нинова, която би трябвало да построи връзки върху едно име.

И всичко опира до това – ще намерят ли име за министър председател, което да се окаже одобрявано, с цел да се спасят от политическото си бъдеще “, счита Райчев.

Той добави, че третият мандат евентуално ще отиде точно при Българска социалистическа партия и Корнелия Нинова би трябвало да направи всичко допустимо, с цел да сформира кабинет.

Според социолога Добромир Живков Българска социалистическа партия не са във прогресивен тренд и избори няма да са в тяхна услуга. „ Те ще положат оптимални старания, само че ключът се крие във опцията за взаимни отстъпки с „ ИТН “, сподели Живков.

И Живков, и Райчев са безапелационни, че високо утвърждение на служебния кабинет и неговата работа са в плюс за президента Румен Радев. „ Той още веднъж влиза в акция с висок публичен запас и това няма по какъв начин да не

изиграе роля. Ако не се случат фрапантни събития, малко или доста успеха на Радев е предизвестена “, счита Живков.
„ За да паднеш, някой би трябвало да те бие. Трябва да е или отляво, или отдясно. В тази обстановка всички десни ще гласоподават за Радев, всички леви – също. Трябва центрист с неговата мощ, с цел да го бие “, счита Райчев.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР