Протестите в САЩ заради смъртта на Джордж Флойд отекнаха и

...
Протестите в САЩ заради смъртта на Джордж Флойд отекнаха и
Коментари Харесай

Протестите срещу расизма в САЩ се разшириха и до Нова Зеландия

Протестите в Съединени американски щати поради гибелта на Джордж Флойд отекнаха и от другата страна на планетата . Хиляди се събраха по улиците на Нова Зеландия, с цел да покажат взаимност с стачкуващите в Съединени американски щати, осведоми Агенция Франс Прес.
 И в Лондон митинги поради гибелта на Джордж Флойд, десетки задържани
И в Лондон митинги поради гибелта на Джордж Флойд, десетки задържани

23-ма души са били арестувани

Демонстрациите в Нова Зеландия са мирни за разлика от насилието и безредиците, които не престават в Съединени американски щати към този момент няколко дни , откакто Флойд, афроамериканец, умря в ръцете на полицията.

В Окланд към 2000 души се събраха пред американското посолство и скандираха " Няма правдивост, няма мир! " и " Животът на чернокожите е от голяма важност! ".

Други към 500 души излязоха по улиците на Крайстчърч . Голяма група от хора се чака да взе участие в бдение пред постройката на Народното събрание в Уелингтън.

Местен музикант от нигерийско-новозеландски генезис, който провежда митинга, разгласи, че събитието не е единствено за гибелта на Флойд. Според него преследването на чернокожата общественост е феномен, който към момента съществувава. Същото предимство на бялата раса, което води до убийството на чернокожи в Съединени американски щати, съществува и в Нова Зеландия, обърна се музикантът към присъстващите.

На митингите в Нова Зеландия имаше едва полицейско наличие, макар че участниците нарушиха ограниченията за обществена отдалеченост, които разрешават събирания най-много до 100 души.
 Полицейски час във Вашингтон и още 40 града поради размириците
Полицейски час във Вашингтон и още 40 града поради размириците

Националната армия се включва в опазването на реда...
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР