Протестите в кампусите на Колумбийски университет ескалират. В кампуса на

...
Протестите в кампусите на Колумбийски университет ескалират. В кампуса на
Коментари Харесай

Полицейски щурм и арести на студенти заради пропалестински протести в Колумбийския университет

Протестите в кампусите на Колумбийски университет ескалират. В кампуса на елитния университет в Лос Анджелис избухнаха конфликти сред пропалестински протестиращи и група контрадемонстранти.

Стигнало се е до принуждение, като на място е пристигнала полиция. Протестите на студентите са по отношение на войната сред Израел и " Хамас ". През миналата седмица в цялата страна бяха задържани стотици пропалестински протестиращи от университетските кампуси.

Сблъсъците в кампуса на Калифорнийския университет в Лос Анджелис (UCLA) станаха рано сутринта в сряда пред протестен палатков лагер. В обществените мрежи се появяват известия, че произраелски стачкуващи са почнали да атакуват и предизвикат другата група. Има фрагменти, на които се вижда по какъв начин хора хвърлят предмети и изстрелват фойерверки.

⚡️Jewish mobs attacking protesters at Columbia university last night
— War Monitor (@WarMonitors)
Участниците от двете групи са се сблъскали по неразбираеми към този миг аргументи, ритали са се един различен и са хвърляли столове. Кметът на Лос Анджелис Карън Бас написа в профила си в X: " Насилието, което се разигра довечера в Калифорнийския университет, е безусловно непоносимо и непростимо. Полицията дойде в кампуса. "

В другия завършек на страната - Ню Йорк, също се стигна до ескалираща обстановка. Полицията нахлу в кампуса на Колумбийския университет и арестува пропалестински протестиращи, които бяха окупирали една от постройките. По данни на полицията са задържани към 30-40 души.

: has requested our assistance to take back their campus, which has seen disturbing acts of violence, forms of intimidation & destruction of property. is dispersing the unlawful encampment and persons barricaded inside of university buildings…
— NYPD Deputy Commissioner, Operations Kaz Daughtry (@NYPDDaughtry)
Полицейският взлом беше осъществен часове откакто кметът на Ню Йорк Ерик Адамс съобщи, че демонстрацията във висшето учебно заведение " би трябвало да завърши в този момент ".

В университета от Бръшляновата лига митингите избухнаха по отношение на войната в Газа, като студентите подлагат на критика американската реакция за спора и упорстват за незабавното му преустановяване. Те приканват и университетът им да прекъсне връзките си с компании, които спонсорират Израел и " наливат масло " във войната в Газа.

Комлумбийският университет не е единственият, в който през последните седмици се демонстрираха ярки пропалестински демонстрации. Такива случаи имаше и в други образователни заведения в страната.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР