Протестите срещу високите цени на горивата през последните седмици са

...
Протестите срещу високите цени на горивата през последните седмици са
Коментари Харесай

Марешки: За една година мога да реша проблема с горивата

Протестите против високите цени на горивата през последните седмици са стеснили маржа на облага на бензиностанциите и това е част от повода цените да паднат, коментирана водачът на „ Воля ” Веселин Марешки в изявление за утринния блок на bTV.

Той разгласи, че поддържа ценообразуването да се появи върху касовите бележки.

„ В по-голямата си част горивата са поевтинели поради интернационалните цени на петрола, само че митингите свиха малко и маржа. Ако преди е бил 35-40 ст., в този момент е към 30 ст. Тази разлика би трябвало да бъде поставена на касовата записка и всеки човек, който иде на бензиностанцията, да види какъв марж са му поставили ”, посочи депутатът.

Той разяснява и изказванията на шефа на „ Лукойл ” Валентин Златев, който загатна за нередности, стоящи зад по-ниските цени на бензиностанциите, основани от депутата.

„ Колкото е цинично така наречен Патриоти – Каракачанов, Симеонов и другите, да приказват за 300 лв. пенсия, толкоз е цинично Валентин Златев да ни приказва за цени на горивата. Повечето от нещата, които сподели, са логичен погрешни. Той пита по какъв начин по този начин една бензиностанция ще продава на 1,80 лева, а друга – на 2,20 лева Все едно да попитаме по какъв начин една самолетна компания вози на 20 евро, а друга вози на 200 евро ”, каза Марешки.

„ Народът се съмнява, че има картел и аз съм на страната на народа в тези им подозрения. Всички хора се съмняват, по тази причина излизат на протести. Аз не съм излязъл, тъй като аз на хората им споделих: за една година мога да им реша казуса с горивата, с медикаментите и с други неща, където имам знания и качества ”, заяви още депутатът.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР