Протестите срещу ръководството на БФС и президента му Борислав Михайлов

...
Протестите срещу ръководството на БФС и президента му Борислав Михайлов
Коментари Харесай

Протестите срещу БФС и Михайлов набират скорост

Протестите против управлението на БФС и президента му Борислав Михайлов стават все по-интензивни и масирани. Те, а през почивните дни десетки аматьорски тимове стачкуваха преди или след мачовете си против футболния съюз.

Повод за недоволството е решението на Изпълкома от предходната сряда (23 март), като съвсем всички от тях поддържат главния опозиционер във футбола Димитър Бербатов. От тази численост 62 клуба бяха извадените поради присъединяване си на.

Особено дейни в митингите са почитателите на " ЦСКА-София ", чийто клуб бе санкциониран с 15 000 лева поради присъединяване си на конгреса, а изпълнителният шеф Филип Филипов получи възбрана да заема управителни постове във футбола за период от 1 година. Снощи членове на фенската секта Offenders разпънаха транспаранти с надписи против Борислав Михайлов на основни места в столицата - край телевизионната кула, на " Цариградско шосе ", на пътния възел за Бояна, както и на други мостове на Околовръстния път.

Тази заран пък стартира построяването на палатков лагер пред централата на БФС в Бояна, за който от " ЦСКА-София " се заканиха още в петък, че ще провеждат. Феновете имат позволение за митинга от Столична община, като присъстващите служители на реда само ще наблюдават за спазването на реда.

От " ЦСКА-София " се заканиха, че митингът ще е неопределен . " Протестът ще бъде с мирни средства и няма последна дата, като в околните дни в Бояна се чакат и футболни тимове и последователи от цялата страна , които считат, че е пристигнало време за смяна в родния футбол. Ръководството на ЦСКА е изрично, че клубът няма да се откаже от протестните дейности, до момента в който справедливостта не спечелва ", оповестиха от клуба.

Димитър Бербатов съобщи, че също ще се яви за началото на митинга. " Хората от БФС си мислят, че санкционират клубовете, само че по този метод още повече ги сплотяват. Все повече и повече клубове желаят да изявят своя глас на митинг, по време на мач, преди мач. Нещата трябваше да бъдат разнообразни. Има една сентенция, че власт не се дава, а се взима ", разяснява Бербатов преди този момент пред Българска национална телевизия. Той още веднъж изрази своята увереност, че извършеният от него конгрес е бил изцяло легален и чака това да бъде доказано като решенията бъдат вписани в Търговския указател.

Бербатов отново удостовери, че в случай че бъде вписан като президент на БФС незабавно ще свика нов конгрес, който да бъде съединителен. Опозиционерът даже изрази подготвеност за разговор с Борислав Михайлов, само че отхвълри изрично опцията двамата да ръководят дружно.

" Търси се път към съгласие, отворени сме към разговор. Власт, пари и популярност се управляват най-трудно. Когато си привикнал на подобен стандарт, е мъчно да се разделиш с него. Отворен съм към разговор с Борислав Михайлов и бих го поканил на подобен. Но няма по какъв начин да управляваме дружно, това е парадокс. Имаме доста разнообразни визии. Няма какво да науча от този екип на БФС ", съобщи Бербатов.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР