Протестите се политизират. По принцип всеки един протест се политизира.

...
Протестите се политизират. По принцип всеки един протест се политизира.
Коментари Харесай

Юлиан Попов: Протестите на енергетиците и миньорите се политизират

" Протестите се политизират. По принцип всеки един митинг се политизира. Особено в предизборна обстановка, напълно естествено е, когато има неодобрение към него да се придърпат партии, които желаят да завоюват от това ", това разяснява в предаването " Денят стартира " по Българска национална телевизия министърът на околната среда и водите Юлиан Попов.

Няколко дни продължава митингът на миньорите и енергетиците. Те упорстват до 2030 година мините и ТЕЦ-овете да не се затварят и тогава да се мисли какво ще се прави, само че всички проекти да бъдат ясно написани в документ от държавното управление. Другото им искане е откакто проектите за обективен преход се внесат в Европейската комисия, да се организира необятно публично разискване.

" Протестите приказват за мощен център на власта, който желае да придвижи промени, които са забавени по разнообразни аргументи. Това довежда до напрежение, само че е значимо държавното управление да бъде задоволително решение ", счита министърът.

" За енергетиците и за въглищните райони има огромни пакети. Много постоянно слушам, че Брюксел ни дава едни пари, с цел да затворим централите. Това не е правилно. Европейски Съюз ни обезпечава средства, с цел да се оправим с един развой ", сподели още Попов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР