Протестиращи влязоха в сблъсъци с полицията по време на митинг

...
Протестиращи влязоха в сблъсъци с полицията по време на митинг
Коментари Харесай

Сблъсъци и ранени полицаи на протеста в Атина срещу Договора от Преспа

Протестиращи влязоха в конфликти с полицията по време на протест в центъра на Атина против съглашението със Скопие за смяна на името на Република Македония. Демонстрантите хвърляха камъни, димки, бомбички, багра и други предмети против служителите на реда, които дадоха отговор със сълзотворен газ.

 © Българска телеграфна агенция
Някои протестиращи се пробваха да прескочат оградата и да се изкачат по стълбите пред постройката на Народното събрание, само че служителите на реда ги върнаха назад.

Мъж, загърнат в гръцкото знаме, атакува полицията с сопа, а други бяха увили флагове към дървени пръти, с които нападнаха чиновниците на реда. Девет служители на реда са ранени при конфликтите.

Демонстрацията под надпис " Македония е Гърция " стартира спокойно. Чуваха се викания с обидни лозунги против премиера Алексис Ципрас, който се чака на вота идната седмица да събере нужните му 151 гласа за окончателното утвърждение на съглашението.
 Гърция на митинг против Договора от Преспа за името Северна Македония Гърция на митинг против Договора от Преспа за името Северна Македония
На централния площад в Атина към този момент са се събрали хиляди гърци с национални флагове и плакати "Македония е Гърция ". В гръцката столица са въведени отвън...

Организаторите на митинга на площада пред постройката на гръцкия парламент чакаха към 600 000 души, само че броят на стачкуващите е доста по-малък.

За защитата и сигурността на митинга управляващите в гръцката столица изпратиха спомагателни полицейски подразделения. Улиците в централната част на Атина бяха затворени още преди обяд за придвижване на коли.

Поставени са и полицейски контролни пунктове на някои места за инспекция на стачкуващите. Местните управляващи чакат съществени нарушавания в публичния превоз поради митингите.
 Внесоха законопроекта за ратификацията на Договора от Преспа в гръцкия парламент Внесоха законопроекта за ратификацията на Договора от Преспа в гръцкия парламент
Законопроектът, с който се ратифицира и влиза в действие Договорът от Преспа беше показан в гръцкия парламент. Вероятно в понеделник документът ще бъде...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР