Протестиращи от западните покрайнини искат оставката на министъра на околната

...
Протестиращи от западните покрайнини искат оставката на министъра на околната
Коментари Харесай

Протестиращи искат оставката на министъра на околната среда и водите заради Босилеград

Протестиращи от западните околности желаят оставката на министъра на околната среда и водите поради казуса със замърсяване на водата в района на Босилеград. Организаторът на митинга съобщи, че е виждал със свои очи по какъв начин във водата тече пяна.

"Искаме оставката на министъра на околната среда и водите, тъй като той лъже - твърди, че България през 2016 година е нарушила Конвенцията за трансгранични оценки на влияние, като не е спазила периода, който сърбите са поискали да им се отговори дали ще участваме, или не и не сме дали информацията според конвенцията и спомагателните решения към нея. Вследствие на това "ръцете на сърбите са били развързани " и са почнали да вършат в техния регион каквото желаят ", разяснява уредникът на митинга пред Министерство на околната среда и водите Димитър Куманов, представен от БТВ.

От края на предходната година недоволните показаха подозрението си, че от сръбските мини се изливат безотговорно води със наличие на тежки метали те попадат в притоците на локалната река, а и оттова в река Струма. Протестиращите се тормозят, че ще това ще докара до екологична злополука освен в Босилеград, само че и в Кюстендилска област. Очаква се отговор от екоминистерството.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР