Протестираме за увеличение на възнагражденията с 10%“, каза в предаването

...
Протестираме за увеличение на възнагражденията с 10%“, каза в предаването
Коментари Харесай

Валентин Попов: Беше ни даден добър пример как може да се протестира на ръба на закона от хора, които сега ни управляват

„ Протестираме за нарастване на възнагражденията с 10% “, сподели в предаването „ Лице в лице “ ръководителят на синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи Валентин Попов.

Министър Калин Стоянов повдига въпроса на днешното съвещание на Министерски съвет

По думите му серията предупредителни митинги ще продължат. „ Ако до първото четене на Закона за държавния бюджет няма индикации, че желанията ни ще бъдат задоволени, сред първо и второ четене може да се чакат и национални митинги “, съобщи Попов, като уточни, че ще стачкуват пред Народното събрание.

„ От там нататък дано не не преставам, тъй като ни беше даден добър образец по какъв начин може да се стачкува на ръба на закона от хора, които в този момент ни ръководят “, сподели той.

Той поздрави чиновниците на Министерство на вътрешните работи с националния им празник. „ За един доста къс интервал през 2022 година починаха седем служители на реда при осъществяване на отговорностите “, уточни Попов.

„ България е жертва на две рецесии. Едната е миграционния напън, а втората е войната в Украйна. И двете рецесии ни засягат. Двете рецесии водят до утежняване на криминогенната конюнктура. Това води до в допълнение натоварване на сътрудниците “, сподели той.

Те упорстват за най-малко 10% нарастване на заплатите

По думите му с изключение на стопански мигранти, влизат и лица, чиято цел не е единствено заработване на обществени помощи. „ Те отново са наш обект. Смятаме, че заслужаваме това нарастване “, уточни Попов.

Той акцентира, че честата промяна на шефове в Министерство на вътрешните работи въздейства отрицателно на чиновниците.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР