Протестът свърши не малка работа досега, защото видяхме оставки на

...
Протестът свърши не малка работа досега, защото видяхме оставки на
Коментари Харесай

Мира Баджева: ГЕРБ изгради номенклатура като от соца

" Протестът свърши не дребна работа до момента, тъй като видяхме оставки на основни министри в държавното управление, които нямаше да могат да бъдат вероятни, в случай че не беше този митинг ". Това съобщи журналистката Мира Баджева. Тя акцентира, че с помощта на ежедневните антиправителствени демонстрации в България и Европа е заговорила за Бойко Борисов и за държавното управление по един много непредвиден преди този момент метод.
" Протестът е друг с това, че партийните граници на участниците в него много се размиват. Той е ляво-десен по структурата си. Има представители на полюсни допреди това обединения. Как да се обединят те? Те доста мъчно могат да покажат опция, само че си правят работата ", разяснява още журналистката.
По думите на Баджева държавното управление на Борисов " носи от девет кладенеца вода ", с цел да остане на власт, тъй като доста се надява то да организира идните парламентарни избори, а не едно служебно държавно управление на президента Румен Радев. Според нея страната е пленник на това съревнование сред Борисов и Радев.
В предаването " 12+3 " Мира Баджева уточни, че митингът е срещу нещо, а не е за нещо и по тази причина не му е работа да показва опция на ръководството, на което желае оставката:
" Управляващите също имат своите законни причини, че има постоянни избори напълно скоро и не можем в този момент да оставим страната в разгара на рецесията, които също намират своите адепти, най-много измежду последователите на Борисов и ГЕРБ ".
Според журналистката ГЕРБ по същината си от ден на ден наподобява на една нова Българска комунистическа партия. Номенклатурата от соца.
" Това са тези хора, които подкрепяха до неотдавна Бойко Борисов и ГЕРБ - другарските им кръгове, компаниите, които печелят публичните поръчки, администрацията на разнообразни равнища. Техните обръчи от компании. Това е един огромен кръг от хора, които няма елементарно да се откажат от поддръжката си за ГЕРБ ", изясни тя.
Мира Бадежева предвижда безрадостно слизане от политическата сцена на Бойко Борисов:
" Той загуби силата си. Изглежда като разомагьосан харизматик. Хората му имаха вяра, това е изгубено. Народната обич, на която се радваше дълги години, се изпари ".
Баджева разяснява, че Българска социалистическа партия след избора на Корнелия Нинова се връща с нова сила в играта, а Слави Трифонов има шансове за по-голямо въздействие в политическия живот след изборите:
" Склонна съм да кажа, че и първо място е допустимо при добре изиграни карти от Слави Трифонов ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР