Протестът премина спокойно и в нормална обстановка, макар да да

...
Протестът премина спокойно и в нормална обстановка, макар да да
Коментари Харесай

Шефът на жандармерията с подробности за снощния протест в Габрово

Протестът мина умерено и в естествена конюнктура, въпреки да да не беше регламентиран. Имаше дребна група хора от различен град - Враца, които не бяха проведени.

Това сподели пред камерата на Нова телевизия шефът на Дирекция "Жандармерия " старши комисар Красимир Добрев, който разкри детайлности за снощния митинг в Габрово. "Протестът стартира в 18.00 часа. Имаше речи и апели, а към 20.00 часа митингът мина в спокойно шествие. По време на шествието нямаше произшествия и рушене на частна или общинска благосъстоятелност. Снощи имаме 10 арестувани лица на символичните КПП-та. Част от тях нямаха документи за идентичност. В тях бяха открити 4 бокса, 2 ножа и 2 железни палки. Обясненията им бяха същите като през вчерашния ден, че хладните оръжия са за персонална отбрана. За нас тези хора са имали за цел провокация и бяха откарани в районното ръководство, снети им бяха показания и по-късно бяха осовободени ", сподели още Добрев.

"Част от протестиращите търсеха провокации, само че бяха възпрени и не се стигна до нещо съществено. Ние още веднъж свалихме каските, с цел да покажем толеранс към протестиращите. Стигна се даже до подаряване на цвете на наш чиновник от едно момиче. Няма нищо правилно в информацията, че не са допускани жители от други градове на митинга. Всеки, който е желал да участва, го е направил. Не мога да кажа дали тази вечер ще има митинг. Полицията и жандармерията сме взели всички предохранителни ограничения. Искам да благодаря на всички жители, които ни приветстваха нощес и спомогнаха да не се стига до провокации и напрежение ", приключи страши комисар Красимир Добрев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР