Протестът на зърнопроизводителите и техни поддържници от други агросектори се

...
Протестът на зърнопроизводителите и техни поддържници от други агросектори се
Коментари Харесай

Протестът на зърнопроизводителите се насочва към София

Протестът на зърнопроизводителите и техни поддържници от други агросектори се придвижва в столицата, само че ще се състои по-късно от в началото плануваното.

Протестиращите дават период до вторник, 15:00 часа да бъдат изпълнени настояванията им. Дотогава те няма да блокират центъра на София.

Очакваше се в протестните дейности да се включат към 600 тежки машини, само че те ще остнаат на входа на столицата и фермерите няма да влизат със земеделската техника преди да завърши планувания синдикален митинг пред Министерски съвет.

Зърнопроизводителите са недоволни поради отпадането на възбраната за украинско зърно. През последните дни точно тази тематика стана мотив за напрежение сред кабинета и организациите на зърнопроизводителите, които в последна сметка отхвърлиха да водят договаряния с властта. В понеделник.

По-рано министър председателят Николай Денков съобщи, че няма да предложения зърнопроизводителите още веднъж на диалог, до момента в който те не кажат, че са подготвени за разговор.

По неофициална информация на " Дневник " поръчката за вторнишкия митинг е била оттеглена в понеделник следобяд, а повода за това е, че в София се чака и други митинг денем.

Става въпрос за проява на миньори от въгледобева, проведена от двата най-големи синдиката - КНСБ и " Подкрепа ". В тяхно известие се споделя, че " хиляди служащи " от въгледобивния бранш " ще се включат а акцията.

Шествието ще стартира в 11:30 часа от площад " Св. Александър Невски " и ще премине по ул. " Оборище ", ул. " Г. С. Раковски ", бул. " Цар Освободител ", бул. " Княз Александър Дондуков ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР