Протестът на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) Дунав мост“ при Русе

...
Протестът на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) Дунав мост“ при Русе
Коментари Харесай

Проведе се протест на ГКПП Дунав мост край Русе

Протестът на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „ Дунав мост “ при Русе продължи към час. При недоволните дойдоха кметът на Русе Пенчо Милков и шефът на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи ст. комисар Николай Ненков, които разговаряха с тях. 

По-рано протестиращи блокираха входа и изхода за камиони на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „ Дунав мост “ при Русе. Единствено изходът за коли от България към Румъния не беше блокиран.

Причина за неодобрение са километричните опашки от тежкотоварни транспортни средства в региона на граничния пункт, които затрудняват придвижването на жители по пътя Русе – Мартен и назад.

Хората завяват, че би трябвало да се откри съществено решение на казуса, защото дистанцията от пет-шест километра се изминава за над час, когато има запушване от камиони. Това им пречи да отидат обикновено на работа.

Сред протестиращите беше кметът на Мартен Димо Тонев.

Българска телеграфна агенция напомня, че поради казуса с трафика на камиони през вчерашния ден на граничния пункт дойдоха трима заместник-министри – на вътрешните работи, на районното развиване и благоустройството, и на превоза. Решено бе да се разшири периметърът за прекъсване на камиони навътре в страната, с цел да се облекчи трафикът при Русе.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР