Протестът на енергетици и миньори продължава пети ден с блокади

...
Протестът на енергетици и миньори продължава пети ден с блокади
Коментари Харесай

Енергетици и миньори отказаха среща в Раднево, очакват ги в парламента

Протестът на енергетици и миньори продължава пети ден с блокади на основни пътища и автомагистрали.

След като протестиращите упорстваха властта да пристигна при тях, те отхвърлиха среща в Раднево с премиера Денков. Този път аргументът им беше, че желаят да се срещнат с партийните водачи в Народното събрание.

Така в последна сметка държавното управление насрочи среща в в Народното събрание.

Представители на протестиращите ще се срещнат с премиера, министрите на енергетиката, на районното развиване и благоустройството, на стопанската система и промишлеността.

Ще участват и водачите на политическите партии в ръководството, измежду които Бойко Борисов, Кирил Петков, Атанас Атанасов и Делян Пеевски.

Енергетици и миньори оповестиха 6 претенции през вчерашния ден. В тях те се афишират за безсрочно продължение на живота на въглищните централи с държавна помощ и опазване на цената на тока за бита и други Исканията обаче опонират на поетите от страната ни още при държавното управление на ГЕРБ задължения към Европейската комисия.

Според тях, България няма право да субсидирират въглищни централи след 2025 година

От оповестените териториални проекти на въглищните райони стана излиза наяве, след 2035 година, въглищните мощности не се чака да имат значима роля в енергийния микс на България. А най-късно през 2038 година България би трябвало да спре напълно използването на въглища за произвеждане на ток.

Протестите не престават блокадата на автомагистрала " Струма " остава безсрочна. Недоволните изчакват договарянията през днешния ден. Протестиращи има и на автомагистрала " Тракия ".

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР