Протест в защита на петимата полицаи, които получиха ефективни присъди

...
Протест в защита на петимата полицаи, които получиха ефективни присъди
Коментари Харесай

Благоевград с протест в защита на осъдените за смъртта на Чората полицаи

Протест в отбрана на петимата служители на реда, които получиха ефикасни присъди за злощастната акция ”Респект ”, при която преди 14 години умря Ангел Димитров-Чората, беше проведен в Благоевград.
Стотици поданици на града се събраха нощес пред Съдебната палата, с цел да кажат, че българските служители на реда не са убийци. В митинга се включиха сътрудници на наказаните служители на реда, техни близки и родственици. На мястото беше и Валентин Попов, началник на синдикалната организация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи.

Семействата на наказаните служители на реда признаха, че решението на Върховния касационен съд за тях е било същинска изненада. По думите им всички очаквали оправдателни присъди. Те нарекоха наказаните служители на реда " български мъченици ", защото са в пандиза без виновността им да е потвърдена. Роднините дефинираха последното правосъдно решение като " добре режисиран сюжет ".

Сега е времето, в което ние би трябвало да действаме и справедливостта да спечелва. " Полицаите не са убийци ", обявиха хора, които се включиха в митинга. Според околните на наказаните служители на реда юристите им приготвят публично искане за обновяване на делото.

Според тях по време на правосъдното произвеждане са позволени основни процесуални нарушавания и това е съображение за ново разглеждане на делото. С митинга през вчерашния ден започва и подписка за сформиране на петиция за опрощение на наказаните служители на реда. Петицията ще бъде изпратена до вицепрезидента Илияна Йотова.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР