Протест в центъра на Пловдив. Той е срещу пробива до

...
Протест в центъра на Пловдив. Той е срещу пробива до
Коментари Харесай

Пловдивчани на протест заради премахване на кръгово кръстовище

Протест в центъра на Пловдив. Той е против пробива до Водната палата. Хората са се събрали наоколо до кръговото кръстовище, с цел да изразят несъгласието си от неговото унищожаване. Протестиращите споделят, че аргументите за недоволството са няколко - смяната на придвижване на колите и пешеходците, както и сечта на дърветата в региона , заяви.

Проектът на община Пловдив планува кръстовището да стане на две равнища, а в този момент съществуващото кръгово придвижване да бъде отстранено. Строителните действия към този момент са почнали.

„ Този пробив е доста рисков за живеещите към него. При разкопаването ще излязат подпочвени води. При изсмукването им ще се разместят пластове, които в този регион са пясъчни и наносни. Кой ще ме обезщети, като ми падне къщата? Кой ще отбрани мен и моите деца? Защо нищо не се разиска и нищо не се видя? Защо крият плана? Искаме бистрота. Ще бъдат изсечени 63 дървета, които са предпазени по „ Натура 2000 ”. Ще бъде унищожена и площадка, която е направена с европейски средства и за разрушаването ѝ ще бъдат плащани неустойки ”, съобщи една от протестиращите.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР