Протест срещу срещу информационното затъмнение по намерението за изграждане на

...
Протест срещу срещу информационното затъмнение по намерението за изграждане на
Коментари Харесай

Ловци и рибари от Монтана на протест срещу изграждането на фотоволтаична централа

Протест против срещу осведомителното затъмнение по желанието за създаване на фотоволтаична централа в язовир „ Огоста ” провеждат ловци и рибари от Монтана. Те се събират в събота, до някогашната камгарна фабрика.
„ Искаме изясненост и бистрота на плана, нищо повече, желаеме за се спазят всички процедури по българското законодателство, желаеме да се направи оценка за влияние върху околната среда. Да се даде опция на всички заинтригувани хора от  Монтана да вземат присъединяване в разискването, да изкажат своето мнение – дали са съгласни с това, ще има ли изгоди  или вреди ”, изясни Спасимир Спасов, ръководител на СЛРД ”Огоста ”.
Той е безапелационен, че огромното оборудване  ще попречи на заниманието на риболовците, както и на тези, които са вложили в садковата апаратура. Ще се променят температурите в язовир Огоста и това ще докара до промени в популацията на рибите и птиците, които в лютите зими домуват в региона.
Гражданският митинг е подсилен онлайн от над 500 души. В поддръжка на сътрудниците си от Монтана, против построяването на фотоволтаична централа върху язовир Огоста и други язовири в страната провеждат на следващия ден  природолюбители и риболовци във Велико Търново.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР