Протест срещу Националната стратегия за детето 2019-2030 се проведе в

...
Протест срещу Националната стратегия за детето 2019-2030 се проведе в
Коментари Харесай

Протест в Сливен срещу Националната стратегия за детето

Протест против Националната тактика за детето 2019-2030 се организира в Сливен. Около 20-тина протестиращи изказваха недоволството си против Стратегията пред постройката на Община Сливен. Основният им претекст е, че в тази Стратегия има доста скандални практики за лишаване на деца, сходни на тези в скандинавските страни.

Основният уредник на митинга Силвия Стамова разгласи, че въпреки Стратегията да е спряна от държавното управление, то не значи, че след изборите няма да бъде пусната.

"Ако тази Стратегия бъде призната, ние ще прибегнем и до по-сериозни дейности. Ние нямаме желание да даваме децата си на задгранични неправителствени организации, за изнасяне на български дечица в чужбина, осиновяване от гей двойки ", съобщи Стамова, представена от БНР.

Младите родители, които пристигнаха на площада показаха несъгласието си с опциите, залегнали в Стратегията, за лишаване на деца от родители им, даже и за дребни прегрешения.

"Искаме тези деца в действителност да порастват с полезности. Това, в което има вяра фамилията, да възпитава детето си, а не някой различен да го вземе против възнаграждение и да възпитава непознато дете ", обявиха протестиращите.

"Държавата не може да се меси толкоз мощно във възпитанието на децата ", прибавят те.

На 11 май се чака народен митинг във всички огромни градове.

По-рано уредникът на недоволните Надежда Маргенова уточни главния претекст на протестиращите.

"В тази Стратегия има доста скандални практики за лишаване на деца, сходни на тези в скандинавските страни ", разяснява Маргенова и добави: "По този метод, както желаят да го приложат, не мисля, че е уместно по легален метод родителите да се опасяват за в бъдеще, че децата им ще бъдат отнети и то за някакви не доста обяснени субективни аргументи ".

Маргенова сподели още, че тази Стратегия не съответствува с българската народопсихология и тя не би трябвало да бъде одобрявана.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР