Протест се проведе пред сградата на Община Стара Загора. На

...
Протест се проведе пред сградата на Община Стара Загора. На
Коментари Харесай

Работници от Арсенал излязоха на протест, искат да им върнат транспорта до работното място

Протест се организира пред постройката на Община Стара Загора. На него бяха служащи на казанлъшката оръжейница,,Арсенал “, които упорстват да им бъде възобновен превоза до работното място.

От понеделник огромна част от състава на сдружението е в отпуск. Заповедта на изпълнителния шеф на „ Арсенал “ АД Николай Ибушев е в действие до 11 февруари. В нея е посочено, че няма да се движат и рейсовете до други обитаеми места, включително и Стара Загора, оповестява Българска национална телевизия.

Хората споделят, че превозът и средствата, които им се поставят за раздалеченост няма да бъдат възобновени и след 11 февруари, и те ще бъдат принудени сами да търсят способи за напредване до " Арсенал " в Казанлък и завода в Мъглиж.

Те стартираха и подписка, която ще внесат в Община Стара Загора. Ще бъде изпратена и до синдикалните организации.

Отпускът за огромна част от служащите в оръжейницата е разследване на огромното повишаване на енергоносителите, суровините и металите на интернационалните пазари, както и на разпространяването на Омикрон. В предприятието работят близо 9000 души от района.

Още в понеделник бе обявено, че при изявено предпочитание от служащия или служителя, се позволява използването на неплатен отпуск с признание на трудов и застрахователен стаж.

На употребилите неплатен отпуск с признание на трудов и застрахователен стаж ще бъдат предоставени ваучери за храна и здравноосигурителни вноски за сметка на работодателя.

При неотложна индустриална нужда на цехове, звена и сектори ще бъдат направени и одобрени описи за работа.

Предприетите дейности са били съгласувани сред управлението на „ Арсенал “ и двете синдикални организации в предприятието – КНСБ и КТ „ Подкрепа “.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР