Протест на служителите на Националният статистически институт се проведе тази

...
Протест на служителите на Националният статистически институт се проведе тази
Коментари Харесай

На протест излязоха служителите от  „Статистически изследвания – Сливен“

Протест на чиновниците на Националният статистически институт се организира тази заран пред постройката на Отдел „ Статистически проучвания “ в Сливен.
16-те чиновници, които работят в отдела показаха претенции за повишение на възнагражденията на всички чиновници на Национален статистически институт.

Те се оповестиха за почтено възнаграждение, което заслужено да отразява високата им професионална подготовка и експертиза; в бюджета да бъде планувано нарастване на работните заплати на всички работещи в Националния статистически институт, както и да бъде повишен бюджета за издръжката на НСИ; да бъдат планувани средства за съответни хонорари и неотложни поправки, които да подсигуряват безвредни условия на труд.
Протестиращите акцентираха, че ниските заплати в Национален статистически институт са дълготраен проблем. Нужни са фрагменти, откакто младите чиновници не желаят да работят в Национален статистически институт, а по-опитните напущат поради ниските хонорари, а не тъй като не харесват работата.

Те подсетиха, че Национален статистически институт е институция, без която страната не може да действа обикновено, а по заплати е на 114-о място от 120 държавни организации и комисии.

„ От качеството и навременното разпространяване на данните зависят решенията и анализите, свързани с ръководството на страната и нейното сполучливо развиване и вероятност, както и с обезпечаването на богатство за жителите. Уверени сме, че при разискването на бюджета настояванията ще бъдат взети поради “, оповестиха протестиращите в Сливен.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР