Протест на хиляди полски лекари, които отказват да работят извънредно,

...
Протест на хиляди полски лекари, които отказват да работят извънредно,
Коментари Харесай

Хиляди полски лекари излязоха на протест



Протест на хиляди полски лекари, които отхвърлят да работят изключително, наруши работата в някои лечебни заведения в страната, в това число в детски отделения, съобщи Асошиейтед прес.

Държавното опазване на здравето в Полша страда от продължителен дефицит на пари и личен състав и от неприятна организация. В някои региони чакането за безвъзмездни процедури може да продължи години. Ниското възнаграждение принуждава лекарите да работят изключително, макар че от 1 януари влезе в действие покачване на възнагражденията.

Здравното министерство през днешния ден заяви, че към 3500 лекари са се отказали от контракти, позволяващи работната седмица да е повече от 48 часа. Според протестиращите лекарите, отказали се от тези контракти, броя е по-скоро към 5000.

Опозицията в Полша прикани здравния министър да подаде оставка. Някои лечебни заведения, в това число детската болница в Бялисток, бяха принудени да отсрочат процедурите, които не са животоспасяващи, или да спрат обслужването на незабавни случаи през нощта.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР