Пространството е топло – или поне по-топло, отколкото трябва да

...
Пространството е топло – или поне по-топло, отколкото трябва да
Коментари Харесай

Повече топлина, отколкото съществуващото познание може да обясни: Защо температурата на Вселената е по-висока?

Пространството е топло – или най-малко по-топло, в сравнение с би трябвало да бъде. В цялата Вселена, в това число и в нашата Слънчева система, астрономите са разкрили, че съвсем празните места сред звездите и галактиките, съдържат повече топлота, в сравнение с съществуващото знание може да изясни.

Ново изследване на космоса, може да предложи отговор: плазмените талази се блъскат в електрони и ги нагряват.

Все отново има някои неща в съвсем празните места в Слънчевата система. Има безоблачен вятър, който се състои от тънки потоци заредени частици, като електрони, движещи се при свръхвисоки скорости и отдалечаващи се от слънцето. И има свободна плазма, форма на материя, която е необятно публикувана в цялата галактика и постоянно съществува в безредно, „ турбулентно “ положение.

Учените следят тези електрони в слънчевия вятър, които гълтам силата на електромагнитните талази, преминаващи през турбулентната плазма на магнитното лъчение на Земята. След като силата се всмуква, тя се трансформира в топлота. Магнитното покритие е региона, в която електромагнитните полета на Земята най-пряко се сблъскват със слънчевия вятър.

Това е резултат, който откривателите са следили преди в по-малко комплицирани обстановки на Земята, само че в никакъв случай в безредната турбуленция на земната орбита.

Изследователите са разкрили резултата в данните от „ Магнитосферната мултинационална задача “. Този план включва четири робота, апарати, които обикалят към Земята и мерят по какъв начин електромагнитното поле на нашата планета взаимодейства със Слънцето.

В данните от тази рискова среда, откривателите са съумели да разкрият по какъв начин силата в електромагнитните талази, преминаваща през плазмата, се трансформира в топлота в електроните. Това е резултат, който в никакъв случай до момента не е следен в този тип безредна, естествена конюнктура.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР