Прощален прием в Министерския съвет по случай края на кабинета

...
Прощален прием в Министерския съвет по случай края на кабинета
Коментари Харесай

Прощален прием в МС по случай края на кабинета „Петков”

Прощален банкет в Министерския съвет по случай края на кабинета „ Петков”. В постройката на Министерски съвет министър председателят в оставка провежда признателен банкет към администрацията на Министерски съвет, на който участваха и представителите на неговия политически кабинет.
Росен Енчев е шеф на политическия кабинет на вицепремиера Калина Константинова. Влиза в политиката преди седем месеца, след сполучлива кариера отвън България. „ След като приключих гимназията в България, следвах във Англия - бакалавър и магистратура. След това останах в Лондон, като съветник работех”, споделя ни той. Следват Германия и Холандия, където работи като стратегически шеф за най-големия производител в света за пакетиране на индустриални артикули.
Връща се у нас през лятото на 2020 година. „ Много ми хареса - денем работиш, следобяд отиваш на протест”, спомня си Енчев. От митинга пред „ Дондуков” 1 до работа в постройката, крачката не била огромна. В кабинета си донесъл единствено няколко неща – измежду тях и няколко книги. „ Едната е „ Дипломацията” на Хенри Кисинджър. Като човек с доста лимитиран опит в политиката, взех решение, че това може би ще ми помогне малко”, споделя Енчев.
Без опит в политиката в кабинета на вицепремиера Калина Константинова като съветници влизат и две дами. Едната е Красимира Величкова. Тя е дълготраен шеф на Българския дарителски конгрес. Своите шест месеца в политиката прави оценка като позитивни. „ Въпреки, че години наред съм работила с държавни институции и знам какъв брой изчезнали механизми има за използването на ефикасни политики, в действителност не си представях какъв брой в действителност всичко е в застой и в разпад”, сподели тя. Елена Кузмова е културолог. Завършила е във Франция, по-късно идва у нас и работи по културни планове, до момента в който не влиза в политиката преди шест месеца.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР