Пропускателен режим се въвежда в ромския квартал Надежда в Сливен,

...
Пропускателен режим се въвежда в ромския квартал Надежда в Сливен,
Коментари Харесай

Постоянно полицейско присъствие в ромския квартал в Сливен заради коронавируса

Пропускателен режим се вкарва в ромския квартал " Надежда " в Сливен, оповестява БНР.

Разпореждането е на кмета на общината Стефан Радев.

Причината за мярката са множеството сигнали от жители за скупчване на групи от хора в целия град и неспазване на възбраната да не събират повече от двама души на едно място.

Заради неспазването на разпоредените от Общинския спешен щаб ограничения против разпространяването на ковид кметът е изискал подпомагане от полицията.

Той изясни, че е изискал от Министерство на вътрешните работи непрекъснато наличие на полицията в квартала, както и в селата Сотиря и Тополчане. Министерство на вътрешните работи със съдействието на Общинска защита наблюдават за спазването на заповедта на министъра на опазването на здравето, да не се събират повече от двама възрастни на публични места, уточни Радев.

След въведените ограничаващи ограничения общината ще ускори и осведомителната акция измежду ромската общественост за заплахата от разпространяването на ковид и ограниченията, които би трябвало да подхващат.

Припомняме, в новозагорския квартал " Шести " също е въведен пропускателен режим по гледище на общинския спешен щаб. /БНР
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР