Промяната няма шанс да се случи за 100 дни, заяви

...
Промяната няма шанс да се случи за 100 дни, заяви
Коментари Харесай

Радан Кънев: Промяната няма шанс да се случи за 100 дни, нужна е единна политика по казуса със Северна Македония

Промяната няма късмет да се случи за 100 дни, съобщи в " Денят стартира с Георги Любенов " евродепутатът Радан Кънев. По думите му обаче, е явно, че има друг модел на управрление и това го демонстрират с държанието си министър председателят и съдружните водачи.

В ефира на Българска национална телевизия Радан Кънев прикани за нацеионален консенсус по спешните тематики.

" По основни национални тематики, в случай че няма едно равнище на консенсус и единение, страната е слаба. Ние при започване на годината влязохме в рецесии, които си бяха наши. Войната и нейният нов резултат върху енергийната рецесия и, надлежно - върху покупателната дарба, а да не приказваме през енергийните цени върху всеки бизнес какъв напън се реализира, е една свръхкризисна обстановка. Успоредно с това имаме безконечното догонване на европейската енергийна политика, което единствено по себе си е тежък проблем. Имаме рецесия в връзките със Северна Македония. По такива въпроси не може да има политика на обособена партия, само че за жалост има “, сподели Кънев.

Кънев съобщи още, че плаващите болшинства в България са пленник на мафията и повтори тезата си, че би трябвало да има ясна политика на болшинството, на държавното управление.

„ Единствено държавно управление, което е построило такава обща политика, има силата и самочувствието да седне с опозицията и да каже: в този момент да изградим националната политика. " - сподели той.

Според него в сегашния модел на ръководство не проличава фигурата на мощен външен министър.

„ На няколкостотин километра от границата ни има война, най-голямата от 70 години насам, която визира нашата стопанска система по трагичен метод, визира десетки и стотици хиляди българи по генезис в Украйна и Молдова. В такава обстановка съм последовател на модела на ръководство, при който страната има мощен външен министър. Не виждам да сме в подобен модел. Но от време на време министър председателят може да компенсира отсъствието на всеки министър, стига да усеща поддръжката на парламентарните групи и на сътрудниците си в Министерски съвет “, изясни още Кънев.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР