Промяната на позицията на ГЕРБ за изборното законодателство от вчера

...
Промяната на позицията на ГЕРБ за изборното законодателство от вчера
Коментари Харесай

Горанов: Винаги сме търсили баланс за изборното законодателство

Промяната на позицията на ГЕРБ за изборното законодателство от през вчерашния ден е обвързвана с чувството ни, че се отдалечихме от хората, а не от боязън пред Българска социалистическа партия. Не искахме да оставяме усещане в хората, че променяме изборните права и ги лишаваме. Това съобщи пред бТВ министърът на финансите Владислав Горанов.

Той акцентира, че изборното законодателство е сензитивна тематика, постоянно сме търсили баланс. В същото време Горанов счита, че измененията, които са били направени предходната седмица, се поясняват превратно. Има доста причини в тяхна изгода.

„ Търсехме позицията на всички партии. Нямаме никаква причина да сме срещу преференциалния избор, в противен случай той ни оказва помощ. ГЕРБ, с цялата вреда да си сменим позицията от през днешния ден за на следващия ден, считаме, че е по-правилно да оставим преференциите такива каквито са “, съобщи Горанов и още един път акцентира какъв брой мъчно е открит консенсус по Изборното законодателство с останалите политически сили.

Финансовият министър уточни, че положителното на преференциалното гласоподаване е, че дава опция на хората да я преподредят листите. В същото време съществува „ сянка на подозрение върху преференциалния избор, че той може да бъде манипулиран с разнообразни начини “, сподели Горанов, намеквайки, че богато хора могат да въздействат на избора.

Владислав Горанов разяснява и тематиката за венецуелските пари, засечени в българска банка и вредите върху имиджа на страната.

„ Тези парични потоци са стигали до България през европейски банки “, акцентира финансовия министър и предизвести, че „ не трябва да се самобичуваме преждевременно “.

„ Със сигурност приказваме за прехвърляния от една страна, в която нещата не стоят добре. Но тези преводи не са противозаконни, тъй като са осъществявани от упълномощените за това хора. Друг е въпросът по какъв начин сега се ръководи Венецуела и дали тя се ръководи демократично. Но това е въпрос, който би трябвало да решат венецуелските жители по либерален път “, акцентира Горанов

Той повтори, че непознатият дипломат не е отишъл при премиера Бойко Борисов, с цел да го уведоми по въпроса, а е извикан от премиера. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР