Промяна в Закона за авторските и сродни права предвижда при

...
Промяна в Закона за авторските и сродни права предвижда при
Коментари Харесай

Ще плащаме ли такса телевизия по ресторантите и хотелите?

Промяна в Закона за авторските и сродни права планува при обществено осъществяване на телевизионна стратегия или радио стратегия в обещано заведение да се заплаща в допълнение - като обособена такса, посредством която да се подсигуряват в по-голяма степен правата на съответните носители на авторското право.

Противници на смяната обаче не виждат аргумент, защото съгласно тях мярката е бюджетоподобна, т.е. тя няма да отиде в държавния бюджет, само че би оказала същото въздействие върху хората. По думите им в тази ситуация не става въпрос за по-добра отбрана, а за взимане на повече пари.

,,За нас е значима каква е практиката в Европа и по света. Важно е също по този начин и каква ще бъде крайната цена, в случай че се подхваща тази стъпка. Някак в последните години всичко се концентрира да взима пари от хотелиерския и ресторантьорски бизнес. Ако тези промени бъдат признати, имайте поради че избрани стратегии желаят по 3, 4 или 5 лв. на стая. Ако тези такси бъдат въведени, това ще рефлектира върху цялата услуга'', разяснява по тематиката Атанас Димитров, ръководител на Браншовата организация на ресторантьорите в България в утринния блок на Българска национална телевизия.

,,В последна сметка е значимо кой ще го купи и дали може да си го разреши. Защото знаете каква е платежоспособността на хората'', добави Димитров.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР