Промоутърът на световния шампион по бокс в тежка категория Антъни

...
Промоутърът на световния шампион по бокс в тежка категория Антъни
Коментари Харесай

Промоутърът на Джошуа: До края на годината трябва да има мач срещу Уайлдър

Промоутърът на международния първенец по бокс в тежка категория Антъни Джошуа – Еди Хърн съобщи, че до края на годината британецът ще би трябвало да се изправи на кръга против международния първенец в тежка категория на WBC Дионтей Уайлдър.

С успеха си над Джоузеф Паркър на „ Принсипалити стейдиъм “ в Кардиф, Антъни Джошуа сплоти трите международни трофеи в WBA, WBO и IBF, като му остава единствено още една, с цел да е първият безспорен международен първенец в професионалния бокс. За задачата ще би трябвало да победи Деонтей Уайлдър.

„ Мисля, че този мач би трябвало да се случи до края на 2018 година. В противоположен случай ще имаме проблеми. Мисля, че сходен мач е вероятен да се реализира през лятото или по-късно. Можех да бъда и по-категоричен с дата за възможния мач, в случай че двамата не бяха толкоз злокобни и непредсказуеми. Именно поради това уреждането на мача може да отнеме повече време “, разяснява Хърн.

Антъни Джошуа би трябвало да се бори наложително против всички кандидати и да пази международните си трофеи. Ако не е в положение да го стори и да отговори на настояванията на съотвените организации, той рискува някой от шампионските колани да му бъде лишен.

Управителните органи на WBO, WBA, IBF и IBO имат разнообразни ранглисти и четирима обособени кандидати, които желаят да се изправят против Антъни Джошуа.

Претендент номер 1 на WBO е Александър Поветкин, който завоюва против Дейвид Прайс в мач, който се състоя също на „ Принсипалити стейдиъм “ в Кардиф и подгря публиката преди зрелището сред Антъни Джошуа и Джоузеф Паркър.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР