Промените в плана за възстановяване влезе в дневния ред на

...
Промените в плана за възстановяване влезе в дневния ред на
Коментари Харесай

Промяната в плана за възстановяване влиза в НС, ПП искат да работим с Гърция и Румъния

Промените в проекта за възобновяване влезе в дневния ред на депутатите и ще се гледат в четвъртък. Тогава депутатите ще прегледат както концепцията на " Възраждане " за цялостното му променяне и тази на ГЕРБ за частични корекции. Целта е запазването на въглищните ни централи и опазване позициите ни на енергийния пазар.

" Продължаваме промяната " желаеха в програмата да бъде включен и текст, който задължава властта за позиция на България и срещи с Румъния и Гърция за отразяването на войната в Украйна върху енергийната сигурност на района.

Никола Минчев от Политическа партия изясни, че са желали това да е точка 2 за петък - в първичния проект тогава били плановете на решение от " Възраждане " и ГЕРБ, само че с актуализацията точката стана трета за четвъртък.

" Проектът на решение от " Възраждане " е за напълно нов проект, до момента в който нашият и на ГЕРБ са за промени в проекта. Близостта в наличието при нас и ГЕРБ е по-голяма в сравнение с с " Възраждане ". Точката е продължение на полемиката от предходната седмица ", настоя той. И вметна, че било иновативно при започнла полемика да внесем нов законодателен акт.

" Ще спестим и пленарно време, ще е пленарна спестовност в случай че ги разгледаме дружно. Заглавията имат разлика, само че трите страни би трябвало координирано да представим обща позиция пред Европейска комисия ", настоя Минчев.

След като първото гласоподаване събра поддръжката единствено на 90 депутати съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков разгласи, че тази заран е приказвал с енергийния министър на Гърция, който бил склонен на диалог на районно равнище, с цел да имаме по-силни позиции пред Европейска комисия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР