Промените в Конституцията ще бъдат основен приоритет на парламентарното мнозинство,

...
Промените в Конституцията ще бъдат основен приоритет на парламентарното мнозинство,
Коментари Харесай

Владислав Панев : Никой не е щастлив от този кабинет, но няма друг вариант - служебният е дискредитиран

" Промените в Конституцията ще бъдат главен приоритет на парламентарното болшинство, тъй че доцент Славов би могъл да способства за по-качествено и по-бързо написване на текстовете. Винаги сме следвали тезата за експертност на това държавно управление и не сме търсили пледирали за повече хора от Демократична България ", заяви депутатът от Продължаваме промяната-Демократична България Владислав Панев в  " Денят ON AIR ".

Според него никой не е благополучен от този кабинет, само че " това математически е единственият вид ".

" Обещахме на гласоподавателите си, че ще работим за кабинет с нашия мандат. Освен това, представител на в него е единствено Мария Габриел, което е възможно отклонение от първичния проект. Постигнахме положително съответствие по специалисти - политици ", изясни Панев. 

Депутатът призна, че доверието сред обособените политически сили в Народното събрание е доста едва, само че може да бъде построено посредством гласоподаване на закони. 

" За конституционна промяна се изискват най-малко 2/3 болшинство, тъй че диалози за нея не би трябвало да има единствено с Движение за права и свободи, а и с другите партии в Народно събрание ", безапелационен бе той, като добави, че " доста неща през идващите седмици могат да ни изядат главата ". 

Панев разяснява и изтеклите записи от Националния съвет на ПП-ДБ, в които се чува Христо Иванов да предлага Комисия по имунитетите към Народно събрание.

" Даването на имунитета е персонално решение. Не се тормозя от нищо и бих дал своя, в случай че ми го изискат ", сподели той в отговор на въпроса би трябвало ли Бойко Борисов да се откаже непринудено от своя имунитет.

Депутатът не пропусна да изрази мнението си по отношение на изявленията на президента през последните дни. 

" Не вторият мандат, а служебният кабинет на Радев е дискредитиран. Ако има нови избори, това ще му е шестият. Услади му се ", сподели гостът на Bulgaria ON AIR.

Панев сподели още, че Демократична България са съумели да реализират част от задачата си - в окончателния проектокабинет участват повече имена на специалисти, в сравнение с преди месец. Той заяви и че с ГЕРБ- са обсъждали ръб по номинации за регулаторите, който да преценя професионалните качества на претендентите, така като  " в този момент служат за бухалки ".

" Такъв кабинет би могъл да бъде временен, до момента в който се осъществят избрани планове, измежду които промени в правосъдната власт и ускоряването на конкурентоспособността на стопанската система ", заключи той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР