Промени в изборния кодекс обсъждат депутатите. Спорен момент в дебатите

...
Промени в изборния кодекс обсъждат депутатите. Спорен момент в дебатите
Коментари Харесай

Хартиената бюлетина: Депутатите гласуват измененията в Изборния кодекс

Промени в изборния кодекс разискват депутатите. Спорен миг в дебатите е връщането на хартиената бюлетина. Партиите, които поддържат концепцията са  ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия. Доскорошните ръководещи от Политическа партия са изрично срещу.

„ Демократичните страни вършат всичко допустимо да приобщават колкото се може повече свои жители към изборния развой, а не да ги дистанцират. Това, което направи законодателят в 45-ото Народно събрание, беше на една голяма група хора, приказвам за милиони, да им каже „ вие няма да гласувате “ по силата на някакъв механически или различен ценз. ГЕРБ не желае да отпадне машинния избор – машинният избор беше въведен от нас. Ние просто желаеме да им аи опцията „ бюлетина “. И оттова нататък дано всеки избере “, сподели пред Euronews Bulgaria депутатът от ГЕРБ-СДС Георг Георгиев.

„ На някои партии това им е главния приоритет в този парламент. Очевидно имат някакъв техен си дневен ред, който е друг от дневния ред на обществото. Те желаят да ни върнат към едни времена на опашки, на сбъркани протоколи... От друга страна, благоприятни условия за операция. Това е причина за компрометиране на вота на едни бъдещи избори. И слага под подозрение мотивацията на тези партии за желанията им за почтен избирателен развой “, показа пред наш кореспондент депутатът от „ Продължаваме промяната “ Йордан Терзийски.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР