Проливни дъждове предизвикаха извънредно положение в планинските общини Иваница и

...
Проливни дъждове предизвикаха извънредно положение в планинските общини Иваница и
Коментари Харесай

Извънредно положение в Западна Сърбия, жертви от дъжд и жега по света

Проливни дъждове провокираха изключително състояние в планинските общини Иваница и Косиерич в Западна Сърбия, оповестиха локалните управляващи, представени от БГНЕС.

„ Проливните потоци за нула време провокираха безпорядък. В селата Брайковичи и Галовичи водата повреди пътищата, които ремонтирахме последните два месеца. Много труд отиде напразно, да не приказваме за материалните щети”, твърди кметът на община Косиерич Жарко Джокич пред РТС.

„ Водата заля и централните улици на Косиерич, задно с част от циментовия цех, която се оказа под вода”, сподели Джокич.

Пострадаха хиляди локални пътища. Бедствието отряза цели села, а също сътвори спомагателни проблеми за събирането на реколтата от малини, които се отглеждат в Западна Сърбия за локалния пазар и за експорт.

Този леден фронт ще премине и през нас в събота вечерта.

Студен фронт идва, докога ще се задържи хладното време

В други елементи на света има известия за рисково време също.

Проливните дъждове в Япония и провокираните от тях свлачища доведоха до гибелта на 15 души, заяви организация Киодо, представена от БГНЕС.

Още 50 души се водят като безследно изчезнали. Спасителите благодарение на армейски елементи не престават издирването на жертви и оживели.

Силните дъждове бяха провокирани от въздействието на тайфуна "Прапирун ", който в сряда приключи съществуването си над Японско море и се трансформира в област с ниско налягане.

Това е седмият за тази година ураган в Тихия океан. Той аргументи гибелта на един човек, а 20 пострадаха.

Най-малко 50 души починаха в източната канадска провинция Квебек от нетипичните горещини в района от края на юни. Това заяви здравният министър на провинцията Люси Шарлебуа.

По-рано бе обявено за 33 умряли, като 28 от смъртните случаи за регистрирани в най-големия град Монреал, напомня вестник „ Монреал газет “, представен от БГНЕС.

Температурата в южната част на Квебек, а също в атлантическите региони на Канада, доближи до над 40 градуса.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР