Проливни дъждове, градушки и слънце се редуваха през последните дни. "Идват

...
Проливни дъждове, градушки и слънце се редуваха през последните дни.
"Идват
Коментари Харесай

Градусите стигат до 33 през уикенда, ще е подходящо за море

Проливни дъждове, градушки и слънце се редуваха през последните дни.
"Идват дни с не толкоз дейни процеси по образуването на мощни купесто-дъждовни облаци, които носят и градушки със мощни гръмотевични буди. Събота и неделя цяла Южна Европа ще бъде подобаваща за пътешестване. В България преваляванията в събота ще бъдат основно над планините ", сподели синоптикът Петър Янков в студиото на "България заран ".
Според прогнозата му времето в събота ще бъде уместно за високопланински туризъм, до момента в който в неделя ще има малко повече облаци.
"От север ще проникне и по-хладен въздух, тъй че преваляванията ще бъдат присъщи и за централните елементи от Стара планина. Събота е по-подходящият ден за туризъм, макар че в неделя преди обед - някъде до 15:00 часа, планините ще бъдат приветливи, след което ще се развият по-мощни облаци ", посочи синоптикът.
И добави, че температурите ще бъдат сред 29 и 33 градуса.
Има условия за градушки с мощни купесто-дъждовни облаци, като такива процеси се чакат в сряда идната седмица, сподели още синоптикът.
След това ще има намаляване на температурите - към 25 градуса, ще има ниски облаци и мъгли по нашето Черноморие. Времето другата седмица ще бъде неуместно за феновете на морските плажове, предизвести той.
"В нашите южни съседи времето ще бъде хубаво. Следобедни валежи ще има през почивните дни по крайбрежието на Бяло море, само че ще бъдат с летен темперамент - за няколко часа, а по-късно слънцето ще надделее над облаците ", предвижда Янков.
Следващата седмица времето ще е динамично, акцентира той. Предвиждането на тези феномени - градушките, става с механически средства, които в границите на 1-2 часа наблюдават образуването на облаците и се взема решение за влияние.
Той изясни,че от 13 юни се чака стабилизиране на времето - изсъхнало, топло време с температури до 31 градуса, ще е уместно и за море.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР