Пролетта предложи неочаквана изненада на местните рибари, като върна паламуда

...
Пролетта предложи неочаквана изненада на местните рибари, като върна паламуда
Коментари Харесай

Пролетта предложи неочаквана изненада на рибарите край Ахтопол, местните не вярват на очите си и спешно спускат лодките си на вода

Пролетта предложи непредвидена изненада на локалните риболовци, като върна паламуда в нашите води на Черно море. По това време на годината деликатесната риба нормално е в Атлантическия океан, само че по незнайни аргументи тази година тя е сменила внезапно курса си на миграция.

Първи са я забелязали тази заран към 6,30 часа риболовци край Ахтопол, където от брега се е виждало по какъв начин морето „ ври “ от паламуд. Час по-късно той е бил забелязан и край вътрешния фар на Царево. Не е бил засечен обаче по-нагоре към Приморско, като придвижването на рибата е стигнало единствено до село Лозенец, оповестява Царево. Инфо.



Към момента всички риболовен лодки, които бяха изкарани на сушата за зимата, са спуснати незабавно на вода. Рибари, които вършиха втори курс, споделиха, че при първото влизане са изкарали 15 каси с скъпата риба. Те се надяват да завоюват положителни пари от непредвидения улов. Към Южното черноморие от обяд пътуват хладилни камиони, които изкупуват рибата и я пласират в комерсиалната мрежа навътре в страната.

За Великден се чака и напор от туристи към обитаемоте места от община Царево, които да дойдат особено за случая и да похапнат прясна риба на стомах. Продължаваме да следим развиването на обстановката и ще ви осведомяваме навреме.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР