Пролетта е сезонът на леките ястия. Не е необходимо да

...
Пролетта е сезонът на леките ястия. Не е необходимо да
Коментари Харесай

С тези супер вкусни еклери със сирене няма как да не впечатлите всички – пригответе се за слава и поздравления

Пролетта е сезонът на леките ястия. Не е належащо да отрупвате трапезата с меса и тежки храни. Тези вкусни еклери със сирене ще впечатлят гостите, а и фамилията ви. Ето една забавна рецепта, в която ще се влюбите.
Необходими артикули
1 ч.ч. брашно
250 мл вода
120 г масло

4 яйца
щипка морска сол
За плънката:
козе сирене
скариди
копър

2-3 с.л. кисело мляко
черен пипер на усет
Начин на приготвянe:
Пригответе еклерите като в тенджера кипнете маслото и водата, прибавете брашното при непрекъснато бъркане. Трябва да се получи меко тесто, което се отделя от съда. Отнемете от огъня, прибавете едно по едно яйцата, като след всяко разбърквате добре. Загрейте фурната до 210 градуса. Застелете тавата с хартия, намаслете и с пулверизатор вършиме еклери върху хартията, и запечете за 15-20 минути, извадете ги върху решетка.

През това време пригответе плънката, като смесите козе сиренето, сварените скариди, подправете, прибавете наситнения копър. Направете прорез на еклерите по дължина, напълнете с плънката и сервирайте.
А в този момент още една страхотна рецепта за курабийки от извара
Необходими артикули
3 ч.ч. извара
3 ч.ч. разтопено масло

5 ч.ч. брашно
пудра захар
канела
Начин на приготвянe:
Омесва се добре тестото от изварата, разтопеното масло и брашното. Оставя се да престои за 3-4 часа в ледник. След това се вършат дълги пръчици или кръгчета, които се пържат в горещо масло. Когато се извадят от мазнината, се поръсват с пудра захар, смесена с канела.

Инфо: lakomnik.bg

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР