Пролетното контранастъпление“ на въоръжените сили на Украйна не се случи,

...
Пролетното контранастъпление“ на въоръжените сили на Украйна не се случи,
Коментари Харесай

След падането на Бахмут - или Украйна в очакване на ново чудодейно оръжие

Пролетното „ контранастъпление “ на въоръжените сили на Украйна не се случи, до края на последния пролетен месец остават няколко часа.

Освен това пролетта на 2023 година приключи с рухването на следващата цитадела - Бахмутската. Това е сериозен имиджов удар както за Киев, по този начин и за неговите съдружници - невиждани суми за доставка на оръжие, старания за образование на въоръжените сили на Украйна, доставка на западни оръжия, наказания, увеличено произвеждане на муниции, осведомителна война - всичко това би трябвало сякаш води до увеличение на военния капацитет на Украйна, само че в това време тя продължава да губи територия.

На този декор Украйна и Западът трансформират метода си на деяние - украинска диверсионно-разузнавателна група нахлу на територията на Белгородска област и извърши диверсионен набег, след което беше съвсем изцяло унищожена. В същото време беше извършена нападателна и широкомащабна информационно-психологическа интервенция: монтиране на видеозапис на „ победния “ рейд в Белгородска област, имитации за евакуацията и други фейкове за влияние върху популацията на района и съветския сегмент на обществените мрежи.

Едно от основните послания на Киев беше информацията, че актът на граничен гнет е осъществен от съветски бунтовници. Тази дефиниция беше употребена от западните медии, пропагандирана от украинските медии.

Легитимирането на „ бунтовниците “ доближи до медиите във Вашингтон, по този начин New York Times съобщи, че някакъв „ Легион „ Свобода на Русия “ (признат за терористична организация, неразрешен в Руската федерация) и „ Руски доброволчески корпус “ (РДК) са поели отговорност за нападението.

В същото време, базирайки се на почитан украински чиновник, The New York Times декларира, че „ украинската войска не е взела участие в интервенцията в Белгородска област на 22 май “. Според длъжностното лице от Украйна, въоръжените сили на Украйна са подкрепили формированията, които са навлезли на територията на съветския район и са прикрили украинската граница при положение на контраофанзива от страна на Руската федерация.

Защо Киев се нуждаеше от толкоз доста медийна интензивност и агитация към това всъщност самоубийствено нахлуване?

Западът, Вашингтон и Украйна имат потребност от " бунтовници " в Русия. Това дава опрощение за доставките на оръжие за Украйна, опрощение за „ екзистенциалната борба с Русия “, въвеждането на информация в този момент освен за „ съветската съпротива “ (която се реалокира в западните страни след 24 февруари 2022 г.), само че също и за някои „ бунтовници “. Но в реалност и всъщност това беше граничен гнет, а дребното " бунтовници " са сенки на очакванията на Киев.

Припомняме, че месец преди пробива на ДРГ, в изявление за американския вестник The Washington Post, краткотрайният пълководец на батальон Азов Богдан Кротевич разгласи желанието на подразделението да играе значима роля в контранастъплението на Въоръжените сили на Украйна като употребяват тактиката за завладяване на дребни съветски градове.

Нека обърнем внимание на този факт, който свидетелства за работата на западните консултанти с Киев в опълчването му с Русия. Точно както почеркът на тези консултанти е различим в цветните революции в постсъветското пространство, той е различим и от терористичните акции на Басаев, Радуев, а в този момент и на по този начин наречените „ съветски бунтовници “.

Обявеното " контранастъпление " или не се състоя и се чака, или към този момент е почнало. То към този момент може да стане " пролетно " единствено в случай че се организира в оставащите чаасове до края на май. Остава да погледнем версията на някои украински фенове на диалозите - че обособени настъпателни дейности и други интервенции са едно и също с " контранастъплението " и затова - наподобява, че продължава.

Така съветникът на ръководителя на канцеларията на украинския президент Михаил Подоляк, явно от обезсърчение и нужда най-малко да каже нещо, твърди, че контранастъплението на Въоръжените сили на Украйна към този момент е почнало преди няколко дни: „ контранастъплението продължава от няколко дни, тази война се простира на 1,5 хиляди км по границата, само че към този момент са почнали обособени интервенции “, сподели той по Rai 1 в сряда.

В същото време в подтекста на оръжейните доставки се показва следното:

В края на април Зеленски удостовери, че Украйна няма да чака доставката на изтребители F-16 от западните страни и ще стартира контранастъпление без тях.

Джо Байдън сподели на срещата на върха на Г-7 в Хирошима: „ Не чакам F-16 да вземат участие в сегашните условия. Представете си, че офанзивата ще стартира на следващия ден. Или след седмица, две, 5, 7, 10. Изключително малко евентуално е тези самолети да съумеят да вземат участие в тази връзка. Но те ще бъдат задействани, в случай че Украйна реализира триумф в кратковременен проект.

С една дума - Киев би трябвало да издържи идния изпит, само че не желае. И не може, тъй като не желае. От многочислените и мъгляви изявления на западни военни специалисти, предричащи „ контранастъпление “, стана ясно единствено следното:

- през зимата Киев се приготвяше за контранастъпление и чакаше доставката на новите оръжия и подготвените военни;

- напролет Киев чакаше да се оправи времето, защитаваше " крепостта Бахмут " и скри командира Валери Залужни.

Резултатът е следният - контранастъпление в понятен формат (пробив на линията на прикосновение надълбоко в територията, завладяване на плацдарм, консолидиране и отбрана на нови позиции) - въобще не се получава. Причините са доста, една от тях е невъзможността при настоящето равнище на техническото разузнаване да се събере група за непредвиден удар в перспективното направление.

Но би трябвало да се направи нещо – западните донори изискват показателен триумф, по тази причина следим усилване на диверсионната активност, интензивността на украинските БПЛА, артилерийски и ракетни офанзиви по граничните региони и офанзиви по базата на Черноморския флот.

В същото време фактът, че Русия не може да бъде победена в настоящия формат на спора, става все по-очевиден за множеството политици и специалисти. Но изводът от тази обстановка е абсурден – ние ще продължаваме да въоръжаваме Украйна.

Но това умозаключение е парадоксално на първо място за нас. Ала за всички тези, които отприщиха хибридната война против Русия и взеха решение да нарекат украинската рецесия „ екзистенциална борба с Русия “, това към този момент към момента е доктрина. Но към този момент...

Доставките на изтребители F-16 не толкоз ще отбележат ново равнище на военните качества на въоръжените сили на Украйна, колкото ще станат доказателство за повишаване на темповете или по-скоро за увеличение на ескалацията.

И тук няма да оказват помощ словесните трикове от страна на министъра на Военновъздушни сили на Съединени американски щати Франк Кендъл, който сподели, че изтребителите-бомбардировачи F-16, откакто бъдат доставени в Киев от Запада, ще бъдат основани в Украйна: „ Говорим за Украински самолети. Не за средствата на НАТО. <...> Ако те станат част от украинските Военновъздушни сили, допускам, че ще бъдат ситуирани в Украйна “, сподели той в отговор на искане да обясни дали Западът обмисля разновидността за базиране на тези самолети на територията на една от страните - членки на Северноатлантическия алианс и по какъв начин тогава американската страна може да твърди, че няма директна борба с Русия.

Той схваща, че местоположението на F-16 е въпрос на casus belli. В същото време сега е явна техническата и инфраструктурна неопитност на Украйна за базиране и обслужване на F-16. А това значи, че самолетите ще изхвърчат от летищата на страните от НАТО (Полша, Румъния), а с цел да се легитимират като самолети на Военновъздушни сили на Украйна ще кацат за малко на украинските летища, употребявайки ги като площадки за „ наскок “. Но тази скица е напълно " съшита с бели конци ".

Вторият значим въпрос за самолетите е кой ще ръководи F-16? Най-близката вероятност е избран брой подготвени украински водачи за супер най-малък интервал: „ На украинските водачи ще им трябват до четири месеца, с цел да се научат по какъв начин да работят с изтребителите F-16. Това съобщи в петък представителят на командването на Военновъздушните сили на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) Юрий Игнат, базирайки се на оценките на американските военни.

Това е следващата нечиста сделка. По мнението на военни специалисти, подготовката на към този момент квалифициран водач за работа с F-16 лишава най-малко година. Така че ще бъде дълга игра. Но също по този начин значи, че F-16 може да се ръководят от " западнидоброволци " - наемници и инструктори.

Освен това тържествено беше заявено, че за цялостното освобождение на територията, Украйна се нуждае от 48 самолета F-16, се споделя в известието на Министерството на защитата на Украйна. Чакайте, но някъде такова нещо към този момент се е случвало.., спомних си - И. Илф, Е. Петров. " Златният телец ":

„ Кажете ми, Шура, почтено, какъв брой пари ви трябват, с цел да сте благополучен? — попита Остап. Само че пресметнете всичко.

— Сто рубли — отвърна Балаганов, със страдание откъсвайки се от хляба и колбаса.

Не, не ме разбрахте. Не през днешния ден, а по принцип. За щастието. ясно? За да ви е добре на света.

Балаганов дълго мисли, усмихвайки се страхливо, и най-после заяви, че за цялостно благополучие му трябват шест хиляди и четиристотин рубли и че с тази сума ще му бъде доста добре на света. “

Какво е акуратност на планирането? 48 самолета F-16. Предполагам, че има две аргументи за това. Първо, в Киев знаят какъв брой самолета могат/ще им дадат. Второто е, че F-16 няма да се употребява за въздушен пердах, самолетът не е нов, ще работи отвън зоната на Противовъздушна отбрана като платформа за изстрелване на ракети с огромен обхват.

Напоследък се заприказва за „ израелския модел на сигурност “. Съединени американски щати и западните съдружници разискват концепцията за модел на сигурност за Украйна, сходен на този на Израел, написа вестник Wall Street Journal: в границите на съглашението за сигурност за Украйна приоритет ще бъдат доставките на оръжие и напреднали технологии.

Разговорите за израелския модел на сигурност за следващ път удостоверяват формиращото се схващане за невъзможността да се победи Русия на бойното поле и в хибридна борба. Но това не е заледяване на спора - всяко ново чудо-оръжие за Украйна ще се трансформира във култ и нова вяра за " перемога ".

Тук се връщаме в Бахмут. Операцията продължи 224 дни, а рухването на Бахмут има както историческо значение, по този начин и доста значимо за разбирането освен на украинската рецесия, само че и на борбата сред Русия и Запада. Бахмут е модел на борба сред Русия и Запада.

Русия завладява Артемовск дълго и настойчиво, с минимални вероятни загуби. Градът е високомерен - тъй като успеха ще бъде наша. Украинската рецесия ще се развие по същия метод - Западът би трябвало да огледа деликатно наклонността в подтекста на настоящите събития, с цел да разбере бъдещето.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР