Прокурорската колегия на ВСС освободи Невена Зартова от поста административен

...
Прокурорската колегия на ВСС освободи Невена Зартова от поста административен
Коментари Харесай

Светлана Митова поема Софийска районна прокуратура до назначаване на постоянен ръководител

Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет освободи Невена Зартова от поста административен началник на Софийската районна прокуратура и назначи за и.ф. областен прокурор на София Светлана Митова, която към този миг е прокурор във Върховната касационна прокуратура.

Прокурорската гилдия освободи и подалите оставка четирима заместници на Невена Зартова. Както тя, по този начин и останалите бяха преназначени като редови прокурори в Софийската районна прокуратура. Заседанието продължи едвам 10 минути и решенията бяха гласувани без никакъв спор.

Невена Зартова подаде оставка през вчерашния ден откакто това сториха четиримата ѝ заместници. Четиримата заместници на Невена Зартова декларират в оставката си, че към този момент не желаят да бъдат част от управлението на Софийската районна прокуратура. Разграничават се от дейностите на административния ѝ началник и поддържат напъните на и.ф. основен прокурор Борислав Сарафов за промени в прокуратурата.

В изявление за Българска национална телевизия през вчерашния ден Невена Зартова отхвърли непосредственост с хора от обкръжението на Мартин Божанов и съобщи, че против нея има персонална офанзива, която е постигнала задачата си.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР