Прокурорската колегия към ВСС трябва да разгледа оставките в Софийската

...
Прокурорската колегия към ВСС трябва да разгледа оставките в Софийската
Коментари Харесай

Гръцкият бизнесмен Йоаким Каламарис за изнудването от хората на Нотариуса: Имаше заплахи за нас и за нашите семейства

Прокурорската гилдия към Висш съдебен съвет би трябвало да прегледа оставките в Софийската районна прокуратура. Вчера четиримата заместител районни прокурори подадоха оставка. В претекстовете си - те се разграничават от дейностите на ръководителя на Районната прокуратура Невена Зартова. Тя също подаде оставка малко по-късно.

Гръцкият предприемач Йоаким Каламарис загатна в, че съгласно него Зартова е един от магистратите, които са упражнявали напън върху него. Освен това, той сподели още, че рекетът против него е траял до напълно скоро.

" След като ни повдигнаха обвинявания, хората на лицето Зартова и на Велимир Атанасов и в действителност, с цел да могат да ни оказват помощ и да се оправят нещата, ние трябваше да платим някакви суми. Тези хора, когато се отдръпнаха от тези инцидентни срещи, имаше несъмнено закани за нас и за нашите фамилии, че в случай че не се поддадем, те би трябвало да ни оправят ", описа Йоаким Каламарис.

Натискът се е изразявал в изнудване, сподели още той и изясни:

" Идват на масата, споделят - ще дадете тази сума, може да ви оправим, вие сте в доста неприятно положение, може да станете още по-зле. Тези хора са доста мощни. Например, този прокурор, който повдигна обвиняване на нас - Борислав Георгиев - този с една ехидна усмивка, споделиха, че той е подвластен от комар, огромен комарджия и биха могли лихварите, които му дават пари, той да ни помогне в действителност косвено и те имаха тази мощ да го създадат. Дали той е комарджия или не, това дано да го проверяват управляващите, а не основният секретар Коцев да споделя, че проверяват. До по кое време ще проверяват в случай, че имат масиви и незабавно може да имат резултати. "

Все път сумата за изнудване е била друга, добави Йоаким Каламарис и посочи:

" Това е един обаян кръг, една подигравка и не е спряло от 1 година насам. Всеки един от тях, тъй като са много групички, свързани или несвързани с тях, тъй като когато хората имат проблеми, те незабавно се включват и хора, които очевидно не са част от тези групи, според както те изискат тези суми. "

Обвиненията към него са били за машинация в изключително огромни размери.

Вижте целия диалог във видеото


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР