Прокурорката Невена Зартова: Не познавам Нотариуса, но ме каниха в

...
Прокурорката Невена Зартова: Не познавам Нотариуса, но ме каниха в
Коментари Харесай

Прокурорката Невена Зартова: Не познавам Нотариуса, но ме каниха в „семейството“ на Пепи Еврото


Прокурорката Невена Зартова: Не познавам Нотариуса, само че ме каниха в „ фамилията “ на Пепи Еврото. Невена Зартова, някогашен началник на Софийската районна прокуратура отхвърля изказванието, че познава и е осъществявала „ чадър “ над Мартин Божанов. Тя съобщи това по време на чуване във краткотрайната комисия за инспекция на обстоятелства и условия, свързани
с активността на групата към Нотариуса.
Зартова обаче не скри, че познава неговия адвокат Велимир Атанасов, с който са били в другарски връзки. Но отхвърли да се познава с търсения Петьо Петров, прочут като Пепи Еврото.

Тя добави, че сътрудника ѝ Константин Сулев, който е работил по делото против Еврото и го е оповестил за търсене, в момента сам е обвинен, като уточни, че делото е прекъснато, откакто
е отишло в Софийската градска прокуратура.
От чуването на Зартова стана известно, че в показанията по това дело са се съдържали данни за извършени закононарушение от висшестоящи прокурори. Тя дефинира случая като една от най-големите корупционни схеми в системата.

Прокурор Невена Зартова уточни, че
има магистрати, свързани с Петьо Петров.
„ На мен ми беше препоръчано да стана част от това семейство, само че отхвърлих, заради което не съм наясно с техните връзки, само че такова „ семейство “ несъмнено съществуваше “, уточни тя.

Зартова сподели, че няма какво да крие. „ Ще направя всичко допустимо да се разплете тази скица. Готова съм да спомагам с всичко, което знам “, добави още прокурорът, като посочи, че ще даде показания като очевидец,
в случай че прокуратурата реши да проверява.
Бившите заместници на Зартова – Борислав Георгиев, Иван Стефанов, Мима Куцкова-Дамянова и Тодор Куюмджиев, също бяха изслушани в комисията.

Невена Зартова означи, че не схваща за какво името ѝ е било забъркано в случая на гръцки жители, които настояват, че им е оказван напън от групата към Божанов. „ Допускам, че по отношение на тях фактически е сбъднат рекет, изнудване, с или редом с присъединяване на Божанов, Атанасов и може би и други юристи “, добави тя.
Зартова уточни, че не познава двамата гръцки жители
– Анастасиос Дикос и Йоаким Каламарис. Те също участваха в съвещанието, с цел да бъдат изслушани по отношение на обществено изнесени обстоятелства и условия за оказван напън от Мартин Божанов и групата към него.

Във връзка с подадените оставки от заместниците ѝ, които се разграничиха от нейните дейности, Невена Зартова уточни, че знае, че те са били принудени.
Четиримата някогашни заместници след това отрекоха
изказванието, че са били принуждавани. Те показаха, че дружно с Невена Зартова са обсъждали да си подадат оставките, по-късно всеки е имал няколко дни да си намерения. Четиримата обясниха, че са изчакали дали техният началник ще си подаде оставката, само че това не се е случило. Впоследствие те са си подали заедно оставката. Обяснението им е, че са подхванали това деяние поради насъбрано напрежение в районната прокуратура поради няколко следващи инспекции на работата на прокурорите.
По-рано през вчерашния ден в комисията бе изслушана арбитър Владислава Цариградска.
Мартин Божанов беше погубен в София на 31 януари. От прокуратурата влязоха в частен клуб SS в столичния квартал “Гео Милев ”, свързван с Божанов. По време на обиските са били конфискувани компютри и разнообразни материални носители на информация. Прокуратурата ревизира дали в клуба са членували магистрати, както дали и за какво са ходили там.
В момента се води досъдебно произвеждане за
проведена незаконна група, част от която е Божанов, основана за оказване на напън на магистрати, имотни измами и пране на пари. Стана известно и че Мартин Божанов е сменил числа от ЕГН-то си, както и фамилното си име.

В Народното събрание беше създадена временна парламентарна комисия за инспекция на обстоятелства и условия, свързани с активността на групата към Божанов.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР