Прокурори от Специализираната прокуратура и следователи от отдел „Следствен към

...
Прокурори от Специализираната прокуратура и следователи от отдел „Следствен към
Коментари Харесай

СП участва в международен екип за разследване на организирана престъпна група за финансови измами

Прокурори от Специализираната прокуратура и следователи от отдел „ Следствен " към СП участваха в интернационален екип за следствие на проведена незаконна група, извършваща финансови измами с бинарни варианти.

Търговията с бинарни варианти се явява примамлива за хора, които желаят да оперират с финансови принадлежности, защото без значение от придвижването на главния актив нагоре или надолу, за малко време могат да реализират оптимални облаги.

Участниците в интернационалната незаконна група са се възползвали от желанието на потърпевшите точно за бърза и лесна облага. Те употребявали разнообразни компании за софтуерно създаване и техническа поддръжка, които да основат и поддържат интернет уебсайт за търговия с бинарни варианти. След първата си „ инвестиция " жертвите на машинация били насърчавани да влагат спомагателни средства в посочен от групата капиталов фонд.

В деня на дейностите по следствието на територията на 5 страни - Германия, Украйна, Кипър, Нидерландия и България, са осъществени десетки претърсвания и изземвания.

Събраните доказателства сочат, че интернационалната незаконна група е работила в интервала от май 2019 година до септември 2020 година, като е съумяла да притегли посредством обществените мрежи и онлайн реклами вложители, най-вече от Федерална Република Германия. На потърпевшите са били представяни заблуждаващи онлайн диаграми за възходящи облаги, като за задачата били основани прът центрове в България, Кипър и Украйна с немскоговорящи оператори.

Исканията на вложителите да им бъдат изплатени облагите били отлагани по разнообразни аргументи и постоянно с извинения. В реалност средства не са били изплатени на нито един от вложителите, били прехвърляни на групата чрез основани за задачата компании.

До момента е открито, че вложителите от разнообразни страни са били излъгани с най-малко 15 милиона евро.
Съвместните дейности по следствието бяха извършени под координацията на европейската Агенция за правно съдействие „ Евроджъст ".

Прокуратурата в град Гьотинген, Германия, изпрати писмо, в което изрича признателност за чудесно свършената работа на прокурорите от Специализираната прокуратура и следователите от отдел „ Следствен ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР