Прокурори и съдебни служители от София, Бургас, Ямбол, Сливен, Стара

...
Прокурори и съдебни служители от София, Бургас, Ямбол, Сливен, Стара
Коментари Харесай

Прокурори и съдебни служители в подкрепа на Иван Гешев: Защитете нас и нашите семейства

Прокурори и правосъдни чиновници от София, Бургас, Ямбол, Сливен, Стара Загора и доста други градове на страната показаха поддръжката си към основния прокурор Иван Гешев като излязоха пред правосъдните покои в градовете си.

„ Този терористичен акт е против цялата страна и национална сигурност на България. Ние ще създадем всичко допустимо освен поради него, а поради цялата Прокуратура. Недопустимо е някой да мисли, че това е инсцениран акт, това е несериозно “, съобщи на протеста Сийка Милева, представител на основния прокурор.

„ Нас не ни е боязън. Свидетели сме на война против прокуратурата- с изявления, с лобистко законодателтво и улични митинги. Не съумяха, само че пробваха да убият Иван Гешев. С този противен акт желаят да ни покажат, че с натискането на един бутон могат да убият човек. Слава Богу нямаше жертви. Ние се усещаме застрашени и желаеме да покажем силата и единството на институцията прокуратура. Ще бъдем тук всеки ден, в случай че е належащо. Това са хора, които всеки ден си правят работата. Призоваваме институциите да защитят нас и нашите фамилии “, моли още Милева.

Прокурорите са решени, че повече няма да търпят да са обект на непрестанни офанзиви от страна на политици, стопански кръгове и адвокатски среди.

В Бургас прокурори показаха отвращение от опита за атентат против Гешев.  Те го опредлиха като покушения против прокуратурата като институция, против страната и държавността.

„ Целта беше физическо очистване на основния прокурор, по този начин както физически унищожиха профилирания съд и прокуратура. И да направя една връзка с атентата в Сарафово, където бомбата беше с тротилов еквивалент 2,5 кг. Имаше шест убити и към 30 ранени. Сега тротиловия еквивалент е 3 кг., и в случай че беше ориентиран към автомобила, щеше да стане доста драматичен резултат. Помогнало е това, че е бил брониран. Възмутен съм от този терористичен акт. Вторият в новата ни история след атентата на летище Сарафово. И поддръжка към господин Гешев и неговите близки “, съобщи ръководителят на Апелативна прокуратура Бургас Любомир Петров.

 

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР