Прокурорът от Софийската градска прокуратура Виктор Тарчев, определен за заместник

...
Прокурорът от Софийската градска прокуратура Виктор Тарчев, определен за заместник
Коментари Харесай

МС одобри промяна в мандата на заместника на българския член в Евроюст

Прокурорът от Софийската градска прокуратура Виктор Тарчев, избран за заместител на националния ни член в Евроюст, прокурор Иванка Которова, ще извършва своите функционалности до 1 януари 2022 година Това реши през днешния ден Министерски съвет.

Тарчев, прокурор в Софийската градска прокуратура, е бил избран за заместител на националния член в Eurojust от Република България, с всекидневно работно място в гр. Хага, Кралство Нидерландия, считано от 01 септември 2019 година до 12 февруари 2022 година Той е измежду утвърдените от Колегията на Европейската прокуратура претенденти от България за европейски делегиран прокурор.

Евроюст е профилирана конструкция на Европейския съюз. Създаден е с Решение на Съвета на Европейски Съюз от 28 февруари 2002 година като орган за усилване на битката против тежката престъпност. Задачата му е да поддържа и ускорява координацията и съдействието сред националните органи за следствие и правосъдно гонене на тежката престъпност, засягаща две или повече страни членки, или изискваща правосъдно гонене върху обща основа, въз основата на осъществените оперативни дейности и на информацията, предоставена от органите на държавите-членки и от Европол.

Съставът на Евроюст включва по един народен член, командирован от всяка страна членка, заместител на националния член и друго лице, настоящо като асистент.
 Прокурор Иванка Которова е народен член в Евроюст
Прокурор Иванка Которова е народен член в Евроюст

Неин асистент е прокурорът от СГП Димитър Хаджийски
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР