Прокурор Видов е отстранен, а Георги Петков е разследван защото

...
Прокурор Видов е отстранен, а Георги Петков е разследван защото
Коментари Харесай

Обрат с прокурорския син – отстраняват обвинителите му за участие в корупционни схеми

Прокурор Видов е отхвърлен, а Георги Петков е разследван тъй като изпълнявал поръчки.

Сагата към пернишкия уличник и хулиган Васил Михайлов, добил популярност като прокурорския наследник, получи нов поврат.
В навечерието на локалните избори и като че ли от нищото Михайлов бе тикнат в ареста от Районния съд в Дупница по дело за отправени преди повече от година закани към приятелката му. Окончателното решение по задържането му бе взето от Кюстендилския областен съд ден след балотажа.
Оказа се, че в началото изненадващата активизация на Софийска районна прокуратура, която следи делото, има своето пояснение и то се крие в топлата връзка сред градоначалника на Перник Станислав Владимиров и един от заместник-районните прокурори на столицата Георги Петков.
Мълвата в миньорския град приказва, че въпреки и от вкъщи си Васил Михайлов е бил главен мотор на купения избор за Георги Недев – един от главните съперници на градоначалника и това е повода да бъде арестуван директно преди вота. Зад обезпечаването на гласове против Владимиров не се криел единствено паричен тласък, а и персонална злост – преди година в ресторант близкият до кмета предприемач Реждеп Ибишев прави опит да простреля Михайлов, като го прострелва в краката след сдърпване сред двамата. При пукотевицата, която се случва по време на учебно празненство, са ранени още трима души. След интервенция на заместител районния прокурор на София Георги Петков Иванов делото бива конфискувано в столицата и следствието е поверено на доверения му човек Валентин Видев. Прокурор Видев взема решение, че стрелбата с военен револвер посред цялостно с зрелостници заведение не е публично рисково действие и приключва делото, като по този метод оневинява Ибишев. Координацията на дейностите сред софийските прокурори забележителна. Буквално дни след постановлението на Видев, неговият началник Петков изготвя акт, с който Михайлов бива арестуван, а с това се осуетяват проектите на бизнес кръговете в Перник, които са във война с аления кмет на града, да качат на власт техен човек.
Последва ответна реакция. С разпореждане на магистрат от някогашната профилирана прокуратурата, прокурор Видев е отхвърлен е делото за стрелбата в Перник. Неговият шеф в СРП Георги Петков обаче не се разминава по този начин леко. Срещу него е формирано следствие за закононарушение по работа съвсем както против другите доверени остриета на остарялото управление на Прокуратурата в София – прокурорите Сулев и Зартова. Поводът е, че през 2021 година, като младши прокурор, Георги Петков Иванов скандално приключва дело против негова колежка за шофиране след приложимост на алкохол. Обвинителят наивно дава религия на показанията на обвинената си колежка, по време на инспекцията и пред погледите на 4 патрулни служители на реда от 6-то районно управление (на МВР) на Столична дирекция на вътрешните работи и двама катаджии е изпила от терзание 10 глътки уиски и оттова в кръвта й било регистрирани 2 промила алкохол.
След като смачква преписката, Георги Петков се радва на стремително кариерно развиване и единствено за една година от младши прокурор, става заместник-ръководител на СРП. Като характерен човек с дребен растеж, облеченият във власт Петков стартира да се държи надменно с сътрудници, юристи, даже със съдии. Раздава присъди, санкционира сурово всеки, който дръзне да му опонира. Не са необичайност и разправиите му с членове на правосъдните сформира по време на съвещания пред смаяните погледи на потърпевши и подсъдими. В момента Петков се е снишил, като търси всевъзможни разновидности да избави кожата си.

Източниците ни настояват, че е подготвен да изтъргува спасението си против доноси за сътрудници и заричане за осъществяване на нови поръчки, този път в услуга на новата власт в държавното обвиняването. В гилдията обаче доминира мнението, че повдигането на обвиняване против любимеца на бившето управление на СРП е въпрос на седмици.

 

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР