Прокурор Недялка Попова бе отстранена като обвинител по делото за

...
Прокурор Недялка Попова бе отстранена като обвинител по делото за
Коментари Харесай

Отстраниха прокурор от делото за радикален ислям в Пазарджик

Прокурор Недялка Попова бе отстранена като обвинител по делото за коренен ислям. Това реши Окръжният съд в Пазарджик със свое дефинитивно определение, неподлежащо на обжалване.

"С направените изказвания пред три медии през март 2018 година прокурор Недялка Попова е основала усещане за съществуване на преднамереност по отношение на подсъдимите по делото против 14-те упрекнати за проповядване на ненавист на религиозна основа, изразяваща се във верска непоносимост към непрактикуващите и неизповядващите салафитското течение на исляма и пропагандиране на война посредством разпространяване на концепциите на терористичната организация „ Ислямска страна “, показаха в претекстовете си магистратите.

Така в процеса остава единствено един прокурор - Васил Малинов. Част от юристите даже желаеха връщане на обвинителния акт в прокуратурата, защото е писан от преднамерен прокурор, и да се изготви нов обвинителен акт.

Което би означавало делото след повече от три години правосъдна фаза да се върне в отправната си точка. Това искане обаче беше отхвърлено. Процесът продължава с претенции за изменение на ограниченията за неотклонение на част от подсъдимите.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР