Прокуратурата започва разследване за опустошителния пожара в Старосел.Огънят в района

...
Прокуратурата започва разследване за опустошителния пожара в Старосел.Огънят в района
Коментари Харесай

Прокуратурата започва разследване за опустошителния пожара в Старосел

Прокуратурата стартира следствие за опустошителния пожара в Старосел.

Огънят в региона е овладян, само че пред всяка от изгорелите къщи има оставени пожарни коли на пост.

Трагедията на хората от изгорелите домове трогна стотици, които желаят да оказват помощ. Община Хисаря ще разкрие дарителска сметка.

Смазана от опустошителната панорама – по този начин споделя, че се усеща 90-годишната Мария Нейчева, която беше избавена от пламналия ѝ дом. Жената излиза сама с маркуча да се бори да потуши огъня, който гълтам къщата ѝ.

Синът ѝ Тодор Хаджиев споделя, че повече от 6 десетилетия майка му живее сама на края на селото. Съпругът ѝ се е споминал преди доста години.

Огнените езици в Старосел едвам не гълтам и къщата на Тодор Ранов. Мъжът още не може да повярва по какъв начин домът му е избавен на косъм. Пламъците доближават и изгарят стопанската сграда, залепена за къщата.

Щетите от изгорялата сграда мъжът ще пресмята занапред. А хората, чиито домове огънят не пощади, са настанени при родственици.

Социални чиновници направиха през днешния ден оглед на опожарените домове. Психолози от БЧК оказват помощ на потърпевшите.

Общината разгласи отчасти бедствено състояние. Пожарникари дружно с военни обхождат изгорялата борова гора и наблюдават за ново възпламеняване.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР