Прокуратурата започва проверка по случая с луксозния апартамент на Цветан

...
Прокуратурата започва проверка по случая с луксозния апартамент на Цветан
Коментари Харесай

Прокуратурата проверява случая с луксозния апартамент на Цветан Цветанов

Прокуратурата стартира инспекция по случая с първокласния апартамент на Цветан Цветанов. Имотът е добит от втория човек в ГЕРБ за 4 пъти по-ниска цена от пазарната, сигнализираха през вчерашния ден в свое следствие Антикорупционен фонд и Свободна Европа.

Според следствието Цветанов се снабдява с 315 квадрата в постройка на годината за 2017 година, през юни предходната година.

Апартаментът коства над 380 хиляди лв.. За този парцел той разменя със строителя две свои жилища, дружно с две паркоместа.
Цветан Цветанов с нов апартамент след заменки и доплащане Според следствие на "Свободна Европа " и "Антикорупционния фонд " той го е придобил четири пъти по-евтино
Доплаща и 100 000 лв.. Още същия ден двете жилища, които Цветанов употребява в бартера, са продадени на някогашен негов зависещ – Симеон Велков, демонстрира информация, с която bTV разполага.

Днес Велков работи в РВД, само че е бил част от екипа на ГЕРБ допреди две години.

Оценката на двата жилището и паркоместата, когато Цветанов ги продава е близо 290 хиляди лв..

Същите обаче са добити от Велков за 470 хиляди лв.. Прокуратурата ще проверява покупко-продажбите в идващия един месец.

" Обичайно се изискват документи, изисква се информация от Агенция по вписванията, снемат се пояснения от продавачи, купувачи, прави се една експертна информация за пазарната стойност на избран парцел и се взема решение дали има осъществено престъпление”, съобщи представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР