Прокуратурата започва проверка по доклада на турските служби, в който

...
Прокуратурата започва проверка по доклада на турските служби, в който
Коментари Харесай

Цацаров най-сетне инициира проверка по доклада за Булгартабак

Прокуратурата стартира инспекция по отчета на турските служби, в който написа, че " продуктите, идващи от българската компания " Булгартабак ", са се трансформирали в източник на контрабанда в Турция ".

Това разгласи основният прокурор Сотир Цацаров по време на брифинг в Министерство на вътрешните работи. Той посочи, че занапред отчетът ще бъде изтънчен от Интерпол през Министерство на вътрешните работи, тъй като полученото в държавното обвиняване нямало създател. Цацаров не се съмнявал, че става въпрос за отчета на турските служби, само че въпреки всичко трябвало да се мине по формалния ред.

Докладът, който беше оповестен у нас преди повече от месец, дойде публично в прокуратурата в четвъртък по здрач. Данните на турските служби са били изпратени и до Интерпол още през лятото, само че до момента нямаше никаква реакция от управляващите у нас.

Миналата седмица вътрешният министър Валентин Радев съобщи, че се е срещнал с отчета, за който в началото твърдеше, че не съдържа изказване, обвързвано с " Булгартабак ", и разгласи, че ще питат компанията за констатациите на турските служби.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР