Прокуратурата в Сърбия започна разследване за нападението над екипа на

...
Прокуратурата в Сърбия започна разследване за нападението над екипа на
Коментари Харесай

Прокуратурата в Сърбия започна разследване за нападението над български тв екип


Прокуратурата в Сърбия стартира следствие за нападението над екипа на Българска национална телевизия, станало на 14 юни т.г. в региона на мина Караманица, Босилеградско, оповестяват тамошни медии.

Министерството на Външните работи на България посредством българското посолство в Белград и Генералното консулство в Ниш следи за  хода на следствието.

Екипът на проверяващото предаване " Следите остават " по Българска национална телевизия беше атакуван с камъни на 14 юни до мина Караманица над Босилеград, осъществено от шефа на мината " Босил-метал " Миодраг Вукайлович и негови чиновници.

Авторът и продуцент на предаването Богдана Лазарова, операторите Димитър Славов и Николай Андреев, и техникът Роберт Вецов, били призовани в прокуратурата във Владичин хан, Сърбия, като очевидци и пострадали при нападението. На разпитите участвал генералният консул на България в Ниш Димитър Цанев.

Сръбските полицейски управляващи са осъществили всички предписани от Наказателния кодекс на Сърбия процедури за определяне на отговорните лица и те ще бъдат подведени под отговорност по Наказателния кодекс на Сърбия за " опасност за живота и телесната цялост на служебни лица, които дават информация от публично значение ", означават босилеградска медия.

Отбелязва се също по този начин, че случаят е самоволна хулиганска демонстрация и няма претекст на националистическа основа.

Сънародниците ни  в Босилеград, културно-информационният център там, остро осъдиха бруталния акт с нападението над българския TV екип, който е желал да направи репортаж за екологични проблеми в региона на мина Караманица и в Босилеградско.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР