Прокуратурата в Рияд съобщи, че за пръв път иска да

...
Прокуратурата в Рияд съобщи, че за пръв път иска да
Коментари Харесай

Прокуратурата на Саудитска Арабия вече приема на работа жени

Прокуратурата в Рияд заяви, че за пръв път желае да вземе на работа саудитки в миг, когато Саудитска Арабия се стреми да благоприятства трудовата претовареност на дамите в границите на проект за стопански и обществени промени, съобщи Франс прес.
"Има налични щатни места за дами в прокуратурата на служба лейтенант-следовател ", разгласи канцеларията на генералния прокурор.
Съобщението се вписва в програмата за промени "Визия 2030 " на принца престолонаследник Мохамед бин Салман, в която е заложено дамите да станат близо една трета от трудово дейното население по отношение на сегашните 22 %.
Неотдавна имиграционните служби оповестиха, че са получили 107 000 кандидатури за 140 свободни места за дами в летищата и на граничните пунктове.
Миналата година крал Салман позволи на дамите да карат от юни, а предишния месец Саудитска Арабия за пръв път разреши на дамите да участват на футболни мачове.
Саудитките обаче към момента се нуждаят от позволение от мъжки родственик - нормално татко, брачен партньор или брат - с цел да следват, да пътуват и да правят редица други действия.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР